Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Jumaat, 25 Januari 2013

Laptop baru...

Hihi.. tak abis2 dgn gadjet.. agaknya itula org cakap kalau nengok aku beli laptop baru..  Ok semalam aku dah perabihkan 3/4 dari duit bonus yg lagi separuh gaji tu dengan beli sebijik Dell Inspiron 14z Ultrabook... Harganya 1899 + 239 (Office) = 2139 which aku rasa quite cheap... sebab selama ni dok beli product Apple yg harga nya biasanya 'gulp'!!


Kenapa aku beli laptop ni... sebab komputer COMPAQ aku yg lama yg aku gunakan kat ofis asyik buat perangai 2-3 bulan ni.. dah format pun dia buat hal.. so tibalah masanya aku sedekahnya kepada sesiapa yg memerlukannya tanpa merasa sakit hati sebab kerja urgent sukar dilakukan disebabkan masalah2 yg tak tau mcm mana aku nak solve kan sendiri. Aku beli Compaq tu pada 4/6/2009.. so dah dekat lima tahun.. dah banyak jasanya pada aku... wajahnya masih menarik.



Inilah my new DELL Inspiron 14z... aku pilh warna merah.. biasalah aku ni suka warna pelik2.. :P

Ini my Compaq yang telah berjasa dekat 5 tahun... still loving you.. tapi bila asyik problem..incik hubby cakap.. beli je la yang lain.... 

My Compaq tu dulu aku beli lagi mahal dari inspiron rupanya... harganya 2699.. beli kat Low Yatt lak tu... huhu.. sekarang ni harga komputer dah tak mahal mana dah....Siap aku simpan lagi resit beli Compaq tu...

So ini lah kedua2 laptop... hari ni masih bersama... esok dah berpisah.. hihi.. my compaq nak bawak balik rumah..anyway inilah ofis aku yang serabut... puas nak dilawakan tapi tetap serabut.. xde masa nak kemas... :D

Actually katofis aku ni bukan tak de desktop.. ada tu ha... yg USM punya tapi keadaannya sgt uzur.. bilalah derang nak upgrade.. virus dah masuk..nak masuk antivirus pun dah tak boleh sebab virus lagi kuat..  biasalah bila masuk kerja student... so skrg ni desktop tu jarang aku bukak kecuali bila nak print... :P

Anyway.. semoga my new laptop dapat berfungsi dengan baik tanpa problem2... nanti aku jugak yg tension... Btw sekarang office kena beli yg original.. tak de dah beli komputer dpt Office free .. selalunya bila free kedai bagi office tipu punya...



~mel
kalau boleh nak beli iMac sebenarnya... mana nak cari duit ni.. :P

5 ulasan:

  1. Balasan
    1. eh silap... 2139.. tak biasa lg dgn keyboard Dell... uhuhu

      Padam
  2. huhuuhuh
    gile..
    dpt bonus angkat laptop
    ahahhaa
    aku dpt bonus bayo ape yg ptut dulu
    next year ade lagi
    baru nak beli something kot?!
    mmg tgh aim nak beli kitchen aid artisan or oven beso baru
    payah nk baking klu order byk sangat

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku tgk ko post kat fb group ape ntah kluar kat timeline aku ko dah order cake stand ekk.. hahaha... order bnyk2 tu untung mesti ada.. xyah tunggu bonus tahun depan... :P

      Padam
  3. wa...semangatla nk keje sbb laptop baru kan...

    BalasPadam