Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Jumaat, 21 Jun 2013

Eryna ku sayang..

Dah lama tak bercerita tentang Eryna... sebenarnya nak berblog pun dah tak cukup masa.. kerja memang tak sudah2 cuma sehari dua ni mood nak berkerja xde langsung.. sekali sekala mood tu datang mmg satu kerja pun tak boleh buat...

Ok back to Eryna... lagi beberapa minggu she's turning 3 years old. Dah besar anak dara mummy. Alhamdulillah setakat ni kesihatan Eryna baik.. membesar seperti kanak-kanak normal.. mulut pun dah pot pet pot pet.. memang bercakap dah lancar.. sgt2 suka berlari dan melompat.. dan boleh melompat dari atas katil ke bawah.. turun tangga naik tangga dah expert! Cuma since kami balik dari Romania, kami dapati Eryna makin menjadi-jadi pulak perangainya. Seminggu ditinggalkan banyak perubahan pada diri Eryna.. ketara betul..

Gambar ni di hari pertunangan my brother.. dua hari sebelum kami ke Romania.. 

Sewaktu kami ke Romania, Eryna duduk dgn Uwan & Atuk di Gombak.. Tq uwan, atuk, makngah & teha yang tolong tengok2 kan eryna.. Selepas balik ke Penang kami dapati eryna banyak berubah.. Pertama dia sangat matured. Nampak lebih matang.. bercakap lebih lancar.. sambil dgn mimik muka bila bercakap.. dan mahu org mendengar dia bercakap dengan teliti... Eryna sekarang ni mmg dah jarang pakai diapers.. Kalau di rumah memang tak pakai dah cuma utk berjalan dan malam hari tu pakai lagi laa sebab takut tak sempat.. tapi aku tengok dia mmg dah pandai kontrol.. cuma adalah sekali tu dia ter u uh kat rumah uwan... tak tau apasal.. mungkin sibuk & syok sangat bermain agaknya.. kat rumah sendiri tak pernah pulak terjadi...

Cuma sejak akhir-akhir ni memang makin pandai buat perangai dan kuat memerintah.. kalau dia nak something memang kena bagi.. kalau tidak menjerit2 sampai sudah.. dah pandai juga nak lepuk orang..tak mau mengalah...menangis pun kuat.. sampai selalu kena marah dengan mommy.. geramm betul..  Semua nak kena ikut cakap dia.. buat sepah pun dah pandai.. jaga2 kalau dia bukak henbeg mommy.. abisla mekap mommy dikerjakannya...


Sebagai seorang anak dara jelita. Eryna juga dah pandai nak melawa.. ok selipar akan bertukar tiap2 hari.. kejab nak pakai selipar warna merah.. kejab nak kasut pink.. kejab seliper princess... baju pun dah ada taste.. yg dia suka jer nak dipakainya.. kalau tak suka jgn harap..  Setakat ni baju kegemaran eryna adalah baju Ajipah (Zirafah) dan Baju Dorra. Baju Barbie pun suka jugak tp anak patung Barbie dia kurang minat. Ada 2 ekor Barbie yg aku beli.. xde nya dia nak main.. huhuh...mommy dia yg lebih2.. Hisap susu pun dah kurang... biasanya aku bagi pagi sekali dan malam sekali sebelum tidur.. kdg2 tak bagi pun kalau dia tak mintak.. ikut keadaan..

Anyway.. biasalah kan.. budak2 nak membesar.. macam2 gaya dan cerita. Semoga lepas ni kurang sikit dah perangai Eryna tu.. pening laa.. huhu..

~mel



4 ulasan:

  1. biasa arr anak... dah makin berakal kan... pandai memilih dan meminta...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tulah.. cepatnya membesar.. agaknya mesti cepat dpt menantu pulak ni... :D

      Padam
  2. Balasan
    1. Bukan makin nakal.. tp makin kuat memerintah..

      Padam