Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Selasa, 4 Jun 2013

Live Blogging from Rome, Italy


Hari semalam 3/6 kami memulakan perjalanan ke Bucharest Romania utk menghadiri konference di sana. Kali ni kami cari flight murah2 so terpaksalah transit sampai 2 airport spjg perjalanan. Aku dan incik hubby sekarang ni tgh transit dlm 5 jam di Airport Leornado da Vinci, Rome, Italy... Malam tadi kami transit di Abu Dhabi.. Kejab jer dalam 2 jam.. setakat ni oklah perjalanan ni.. Just bila sampai sini rasa pekerja airport kat sini tak mesra alam sgt.. Huhu.. Lagi satu kat airport ni je tak de wifi free.. So terpaksalah guna wifi bayar sebab dah boring sgt.. Haha.. Hidup tanpa internet mmg bosan.. :P

Kali ni kami naik flight Alitalia yang sekutu-sekutunya adalah Etihad Airways dan Tarom. Etihad Airways agak best juga.. Tapi Alitalia tu okla flightnyer tapi flight attendane semua lelaki tua2 dan tak mesra alam.. Nak tanya apa2 pun takut jadinya.. Huhu...Tarom tak tau lagi sebab lom naik..harap2 okla.. Makanan di Etihad semuanya halal.. Tp Alitalia dia hidangkan bfast ada sosej..so kami tak makan ler.. Ntah sosej ape ntah.. So makan roti je la.. Huhu...



Lihatlah suamiku minum air mineral yg berharga Euro 2.10.. Kat airport ni sempat la kami shopping sikit2..  Just beli 2-3 fridge magnet dan calender.. Cari yg unik2 aje.. Aku ni walaupun mengumpul fridge magnet tapi sebenarnya aku jarang kirim kat orang.. Sebabnya aku hanya kumpul fridge magnet tempat2 yang aku pergi sahaja.. That's why bila org tanya ehh.. Tak penuh pun fridge.. Haha.. Memangla sebab aku takde la berjalan sgt.. Setahun sekali dua jer ke oversea.. 

Anyway.. Plan perjalanan kami kali ni.. Hari ni sampai di Bucharest.. Dua malam di Bucharest then hari Khamis kami akan ke Bacau pula utk konference yg akan kami attend. Aku akan present paper kat sana. Hari Ahad kami akan pulang ke tanah air tercinta.. Insyaallah..

Oklah chow dulu.. Semoga perjalanan kami dipermudahkan.. Insyaallah...

~mel


3 ulasan: