Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Sabtu, 10 Januari 2015

Misi Sukarelawan Banjir USM - Part 1

Sejak mulanya banjir di negeri Kelantan, hati meronta2 ingin ke sana. Setiap hari ku ikuti perkembangan. Masa mula2 USM kampus induk buat misi ke KB, masa tidak sesuai.. ada mcm2 plan yg dah dibuat dr awal. Bila kluar circular email ttg fasa 1 pencucian sekolah di Kelantan aku sgt teringin nk pi. Tapi ianya hari bekerja, mana pulak aku nk tinggalkan eryna. Lepas tu tgk ada Fasa 2 dan Fasa 3.. fasa 3 nmpk menarik sbb pi hari jumaat..  bila tanya hubby.. alhamdulillah dia xmnghalang.. rasanya klu dia still keje usm mesti dia akan ikut sekali.. 

Kami berkumpul di Kompleks Cahaya USM pkl 9pg jumaat.. Eryna kutinggalkan di taska dan hubby akan ambil setelah smpi dr TM.

Taklimat sebelum berangkat..
Aku & gengss yg smngt nk bekerja 😍😍

Tiga bas USM.. satu dari kampus kejuruteraan dan dua dari kampus induk. Semuanya staf USM. Pada mlmnya ada 3 lg bas yg membawa student pula.. so 6 bas kesemuanya utk fasa 3..

Kami ikut jln Gerik. Sampai di Titiwangsa.. tengok banyak konvoi nk ke KB.. siap jumpa konvoi surau tmn pauh jaya juga.. Bila masuk area kelantan nmpk bnyk kemusnahan.. jln keretapi pun musnah.. hmm..

Perjalanan mmg lama.. sampai Kelantan dah Maghrib.. Sampai HUSM dah Isyak.. kami kelaparan.. dihidang nasi lauk sardin.. licin.. hihihi

Kami ditempatkan dlm dewan desasiswa.. dok dlm partition IM4U yg boleh muatkan 4 org dah dibekalkan sleeping bag.. alhamdulillah.. dah lama tak tido mcm ni.. 


Mandi pun dlm toilet je.. tingat zaman sekolah dulu2..
Dah siap utk bertugas. Aku dan Aziah dlm partition kami.

Ready to go to SK Lela Jaya Gua Musang..HUSM bekalkan boot PCK, glive, mask dan semua peralatan. Doakan misi kami dipermudahkan.. InsyaAllah.. Amin..

~~To be continued

~mel
live blogging dr atas bas USM B

Tiada ulasan:

Catat Ulasan