Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Selasa, 26 April 2016

My day..

Selepas hantar Eryna, terus ke ofis. Jambatan agak sesak pagi ni, mujur tak jem teruk sgt tp jenuh juga nak sampai ke ofis. Dlm hati penuh aktiviti yg kena buat hari ni. Smpi usm terus ke Bakti. Sy perlu bfast.. kelaparan. Teringat semalam sy tak lunch, mlm sy masak mi tp langsung tak sy sentuh. Hanya mkn sebiji karipap RM1.20. Patut sy rasa sgt lapar. Sy mkn lontong di Bakti. Dlm hati fikir.. pagi ni sy perlu ke sekolah utk penyeliaan latihan mengajar. Kelas guru pelatih pkl 10.50am. Then lg sorang pkl 12.35pm. 

Habis bfast sy ke ofis. Marking assignment ada bnyk. Tp perlu isi efiling dulu. Tgh2 isi pening sbb bnyk gila kena byr. Rupanya bila naik gaji ni, tax mmg jd lebih gila. Kepala pening. Nak ngadu kat suami, dia busy mtg. Pening nk submit ke idak.. last2 tgk jam dah pkl 10.. perlu start kereta ke tgh pulau utk ke SMK AlMasyhoor.. silap2 klu lmbt jalan ke sana jem juga.. Sampai sekolah.. check buku Rancangan Pengajaran cikgu then masuk observe 2 masa. Giler penat & panas dok dlm kelas. After kelas bincang dgn cikgu, then masuk kelas lg satu. Abis kelas 1.10pm. Berbincang dgn cikgu 20minit then minta diri, perlu balik usm dgn segera.. ada meeting 230pm perlu balik dgn segera. Otw to USM jem pula jalan esp kat area Green Lane. Perut lapar tp dah sah xsempat lunch. Sampai ofis 210pm.. capai biskut 2 keping, teguk air, zohor, bergegas ke bilik persidangan.

Sampai bilik persidangan tingat perlu jumpa bos kejab, kena tukar schedule temuduga ISMP di KL sbb ada kelas bertembung dgn schedule tu. Kelas last.. so need to be there.. Mujur dia ada. Bila sy cerita problem sy, dia ckp ok boleh tukar, then inform kerani, dia take note tp still kena cari dulu org ganti tmpt sy.. Settle urusan temuduga baru masuk mtg. Mtg bnyk pula hal dgn bidang sy.. arghh.. terpaksa tumpu perhatian & bnyk ckp. Letihnya.. Habis mtg pkl 430 sambung pula dgn taklimat temuduga ISMP. Kejab je katanya.. tengok2 pkl 5 lom abis. Hati dah degup degap, klu lmbt, jambtn sure jem. Abis taklimat bos suh tunggu utk confirmkan dgn org lain.. alhamdulillah.. lega dpt tukar buat temuduga di induk shj sbb ada org nk tukar ke kl. Lega hatiku yg dah risau.. Kluar bilik persidangan berlari ke ofis tutup ekon & tutup pc.. mujur awal2 jambatan xjem walaupun dah lambat.. tp kat hujung jambatan mcm biasa terdengkut2..

Sampai TPJ.. ambil eryna.. perut lapar tp dah xlarat nk mencari mkn.. ckp yina balik nnt mommy goreng pisang je la.. Sampai rumah goreng pisang.. kupas rock melon ada 2 biji hasil tanaman sahabatku. Tingatkan suami.. harap2dpt tinggalkan sebiji utknya smpi jumaat nnt.. Biasalah apa2 pun si isteri ni ingat akan suaminya yg jauh walau sibuk mcm mana pun..  Then terus je masak utk mkn mlm.. sebab fikir klu dah naik atas dgn kepenatan aku hari ni, sah aku xjd nk masak & akan tunda makan smpi esok pula.. Selesai masak, aku naik atas.. Asar dah dihujung waktu.. sementara tunggu maghrib layan si eryna. 

Lepas maghrib.. dpt message perlu ambil si Elmo di stesen bas butterworth, Kluikut penat nk tidur jer rasa tp bnyk tanggungjawab perlu disettlekan. Smpi rumah 9pm.. hidang nasi suap eryna.. naik atas. That was my day and kaki tgn sy rasa sengal-sengal.. otak rasa tepu..

Skrg mata dah nk terpejam.. Moga Allsh permudahkan urusan sy esok.. esok ada bengkel mooc sehari suntuk. tp perlu ke sekalah  juga utk last observation. mungkin akan lari observe waktu lunch la nmpknya...

Dah naik atas.. Eryna bertanya.. mommy dah mkn ubat? Arghhh.. lupa!! badan dah xlarat nk bgn.. so ckp eryna.. mommy dah tak larat.. moga esok mommy ok... 

~mel
merapu sbb ngantuk dan kena sleep now... Cherraaa..


Tiada ulasan:

Catat Ulasan