Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Khamis, 8 September 2016

My new Macbook (8/9/2016)

My new Rose Gold Macbook has arrived. Lega bila parcel ini sampai ke pejabat ptg tadi.. jenuh monitor UPS tracking system.. alhamdulillah sgt effective dan tepat timingnya. 

Kenapa aku beli Macbook ni? Dah lama teringin tapi Macbook air aku yang dibeli tahun 2010 masih berfungsi dgn baik dan masih sgt aku syg. Cuma tahun 2015 aku kena byr income tax yg sgt banyak sbb aku naik pangkat dan aku tak tahu bila gaji lebih dari certain amount setahun kena bayar income tax lebih 24%. Tergolek aku kejab. So selain dah potong gaji utk zakat dllg, aku fikir kena beli komputer tahun ni sbb dah 6 thn xbeli. Sedangkan lhdn memperuntukan RM3000 rebat cukai setiap 3 tahun utk pembelian komputer. Fikir punya fikir, baikla aku beli sebijik macbook.. nampak juga seketul komputer walaupun harga macbook ni lebih dr RM3k. Nak beli pc.. rasa tak berbaloi.. biasa xsampai 3 tahun dah bermasalah.

Anyway.. inilah Macbook yg sampai ptg tadi.. bestnya.. warna pulak feveret aku..
Upacara membuka kotak.. jengjengjeng... memang berdebar rasanya... :P

Label tepi kotak 😜 Oh my dream comes true... huhu.. konon.. Haaa.. Inilah dia kotak Macbook. Sebagai peminat tegar Apple, aku dapati kotak setiap barangan Apple ni pun sangat ekslusif...



Setelah slowly upacara buka kotak.. Slowly juga dikeluarkan dari kotak.. sayang ooo.. Wow.. rupanya mmg meruntun jiwa :P



Macbppk dah selamat di setup, barulah ianya boleh digunakan. Accessori Macbook ni tak banyak dan berat macbook ni cuma 1.9kg. Aku dah imagine ianya akan sentiasa ada dalam handbeg aku  

Perghh.. boleh connect dgn IPhone dan iPad.. tetiba boleh tgk apa yg sedang eryna buat guna iPad.. eryna pun terkejut 😱😱 tapi bila nak setup keyboard gesture.. terpaksa minta bantuan boipren yg jauh dimata sebab malas nk cari & fikir..

Apa2pun alhamdulillah...moga makin semangat nak kerja..

~mel

Tiada ulasan:

Catat Ulasan