Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Khamis, 22 September 2016

#StatusStress

#StatusStress  

Sbnrnya hari ni merupakan hari yg sgt stress utk sy.. pg2 boss no 2 tetiba bg arahan memandai2 minta ubah plan yg kita dah settlekan.. geram betul sy, dari hari Isnin mcm2 problem bila dah settle pandai2 suruh ubah. Memandai2 invite ntah sape2 ke dinner yg dah di arrange. Ehh.. boleh tak tanya dulu b4 nk invite org..  Dah nak kena re-arrange ๐Ÿ˜ณ๐Ÿ˜ณ


Then tetiba drebar bas telefon ckp.. boleh tak kita gerak pkl 3 esok bkn 4.30ptg.. sy ckp ehh bukan ke kami nk gerak pagi.. Drebar bas ckp eh tak.. kami dpt arahan 4.30ptg, mana boleh Dr.. 4.30 jambatan dah jem hari Jumaat. Mau 2 jam sangkut jem. Aduhh siapa yg pandai2 ubah.. aku yg book bas tau! Bila nego dgn drebar bas, dia ckp xmo pagi dan nak pkl 3 juga.. Aduss habis rosak semua plan.. mau pkl 8 juga smpi Tg Malim esok ni kang.. Ini gara2 boss yg sbnrnya bukan boss dah tp berlagak boss.. Ko naik jelah kereta mercedes ko, yg nak naik bas dgn kami apasal? Menyusahkan betul..


Pastu turun2 pejabat staf tgk jubah2 konvo tak de topi bulat.. semua mortar. Aduss takkan Dekan sbg ahli senat nk pakai mortar kot.. kami ni semua ada PhD beb.. takkn pkai mortar kot.. bila tnya staf yg mngada ni dia ckp unit tu ckp xboleh.. aku gak kena settlekan.. tak setttle juga..  lantakla ekau esok jawab.. malas dah nk pikio.. kalau kat usm senang xyah pakai topi pun waktu perarakan akademik ๐Ÿ˜ณ


Tetiba jumpa dekan pulak.. dia cakap nnt konvo saya xsempat ke upsi sesi pagi, so mcm sy ckp smlm u wakil sy utk sesi pg.. dan lagi sorang TD Akademik. Sy ckp.. tp Dato' ada masa tu Prof, dia jelah wakil Prof yer.. Dekan jenggilkan mata.. dia nak wakil saya atas kapasiti apa?? U penyelaras dah bertahun2, why nak bg dia pulak? No, sy tak nak dia duduk dibarisan senat.. saya nk u duduk ganti sy, sesi ptg sy ada oklah. Aduss.. stress.. masalahnya si Dato' ni insists nak dok dgn senat kononnya dia ketua projek.. mcm mana aku nak pi gtau pada seorang dato' (yg masih terasa dia bos) yg dekan suh dia beratuq sbg pensyarah biasa..pagi boleh je bg kat dia sbb dekan tak de.. ptg mcmmana? Nanti aku juga kena sbb dikatakan xgtau si Dato' suh sok blakang...  


Tak settle lagi problem di atas.. masuk kelas. nak kena guna lab. Check booking lab ada pulak kelas pendidikan khas buat kelas kat lab.. aduhhh. xguna komputer tp buat kelas dlm lab.. apa kes.. siap booking  satu semester lagi.. Bila ditanya lecturer dikatanya xde tmpt lain.. so dia book

komp lab.. adoii laa.. namapun lab komputer, bukan bilik tutorial.. siap ckp kalau aku xbg dia guna lab komputer carikan dia bilik lain. Ehh.. pulak! Ko yg salah in the first place guna lab komputer utk kelas tutorial biasa aku pulak kena cari kelas lain utk ko..ya rabbi.. satu lagi stress.. ehhh.. ko tak pernah tau undang2 penggunaan lab komputer yer? Lain la kalo ko ada guna komputer dlm course ko.. ini elearn pun ko xpernah buka.. ๐Ÿ˜ณ๐Ÿ˜ณ๐Ÿ˜ณ

Last2 terpaksa aku berkeras.. aku ckp aku dah potong slot dia dilab komputer, minggu depan carilah tempat lain. Diorg ada bilik pendidikan khas lagi.. awat xmo guna.. 


Aduhhh... first time gunakan kuasa veto ๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž



Ya Allah.. Sesungguhnya ujian yg Kau berikan ini sebenarnya mampu aku tanggung, dan kerana itu Kau berikan padaku.. Moga Allah berikan kesabaran buatku dlm mengharungi dugaan ini ๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข






Tiada ulasan:

Catat Ulasan