Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Jumaat, 23 Disember 2016

Perth Nov 2016 - Day 3 (Part 1)

 Post ini bersambung dari post ini

Caversham Wildlife Park and Zoo

 - - 2nd day kami terus ke Caversham WildLife Park. Pagi kami bfast di rumah sahaja. Bayaran masuk untuk ke Caversham Wildlife Park ni:
Adult - $28.00
Child (3 – 14 years) - $12.50
Student (16-17 years) - $20
Open at 8.30a.m

Waktu perjalanan keseluruhan - 8.30a.m.-12.00p.m.(estimate time)

Perjalanan ke Caversham ni agak kurang kenderaan. Maklumlah ianya di hujung jalan. Tapi memang kena pastikan ianya berada dalam itenerari anda kalau andak bawa anak2...







Aktiviti-aktiviti yang boleh dilakukan di sini:
* Tangkap gambar dgn Koala
Time :9pg - 9.30pg / 11.30pg-12tghari / 2.30ptg-3ptg / 4ptg-4.30ptg
* Farm Show tengok sheep shearing(cukur bulu kambing), susukan lembu, susukan kambing)
Time :10pg / 1ptg / 3ptg
* Meet the Wombat & friends
Time : 11pg /2ptg / 3.45ptg










Bagi aku Caversham Wildlife Park ni memang best berbanding dengan Melbourne Zoo yang kami pergi tahun 2011. Eryna memang enjoy betul sebab boleh bermain dgn kangaroo yang sagt jinak. Walaupun kalau convert memanglah rasa mahal tp mmg sgt best. It is recomended kalau nak ke Caversham Wildlife Park and Zoo ni. Tempat dia kecik sahaja tp walaupun kecik ianya specialised on haiwan2 yang hanya ada di Australia. Jadi tidaklah terlalu banyak haiwan tetapi banyak yg kita boleh belajar.
Ke Caversham Park ni aku prepare tuna sandwich.. jadi bolehlah mengisi perut sebelum cari makan tengahari.







Yang really Erryna enjoy adalah bermain dengan kangoo dan beri kangaroo makan. kami ambil masa yg agak lama di tempat kangaroo ni sebab eryna sangat suka dan tak nak stop main dengan kangaroo. Makanan untuk kangaroo disediakan dengan percuma.. so boleh ambil saja dan beri mereka makan. Mula2 tu eryna agak takut... lepas tu.. dia berlari ke sana sini mengalahkan kangaroo... huhu








Relaks je eryna melayan kangaroo..


MOLLY' FARM - adalah tempat lembu2 disimpan, Terdapat pertunjukan lembu di mana abgcik menyertainya... huhu.. abgsado lah katakan...








Then kami pergi ke tempat  bergambar dengan koala.. masa tu aku pun dah penat... huhu




Duduk atas riba koala tu :P













 

 Eryna tak takut pun beri makan kangaroo.. huhu yang takutnya mommy Yina :P



Tengok tu.. tak abis2 bagi makan kangaroo...






















Kami bergambar dengan Wombat.. huhu.. mmang mamat tu pegang wombat tu kuat2 :P






Sempat juga aku mencari Pokemon di sini..hahahha.. satu2 nya pokemon rare yang tiada di tempat lain adalah pokemon 'kangaroo' iaitu Kagasthan... Dapatlah 3 ekor disepanjang kami di Australia.. kat tempat lain tak de.. so kena cari cukup2 :P






Selesailah kami berjimba2 di Caversham Wildlife Park.. Overall mmg kami beri 5 Star untuk tempat ini. Sangat best dan we really enjoy our-selves...


Bersambung di Perth Nov 2016 - Day 3 (Part 2)
~mel

Tiada ulasan:

Catat Ulasan