Rabu, 6 November 2019

#SalamRabu Pagi ini ada interview etika utk my PhD student, Adu. Sebagai SV diminta hadir bersama pelajar. Settle interview, ke admin office check exam paper yg siap divetting. Then baru balik ofis CDAE. Otw teringat xde makanan kat ofis utk mengunyah 🤫🤫.. so singgah SCMart. Dah nak bayar ternampak tong aiskrim dan nampak aiskrim Magnum ni.. aduhai tergoda terus 🤦‍♀️. Mula ambil satu.. then teringat my PA yg sentiasa memudahkan kerja saya.. ambil dua.. then teringat kat org ni org tu di ofis.. last2 end up beli 7 😂😂.. Masing2 suka hati boss dtg bawa aiskrim pagi2 buta 🤭🤭. Anyway instinct itu Allah beri.. apa2 nikmat yg Allah beri itu utk ingatkan kita bahawa ada insan lain dibelakang setiap apa yg dilakukan. Jgn terlalu fikirkan berapa harta yg kita ada tapi fikirkan berapa yg kita dah beri.. mungkin dengan apa yg kita beri dapat menyucikan harta kita. Allah banyak menyedarkan saya betapa harta dunia ini tidak dpt membeli kasih sayang malah harta bisa memecah belahkan manusia dan merosakkan hati. Biarlah hidup sederhana asal kita bersedia untuk bertemuNya di sana nanti. #MuhasabahDiri #KitaHambanya #JanganHidupDibayangiHarta


Tiada ulasan:

Catat Komen