Isnin, 10 Ogos 2009

pak arab..

Kat USM ni mmg ramai pak arab dan mak arab.. kebanyakannya student postgrads & ada jugak lecturer.. Aku tak kisah sgt la kalau derang nak ramai2.. tapi aku kisah gak bila dapat student Arab ni... sbb tak berapa suka.. bukan tak suka apa.. English derang agak teruk walaupun buat Masters,so kdg2 tension utk explain dan bagi markah sebab tak mencapai tahap utkpelajar postgrads.

Yang paling membengangkan aku cara pemanduan pak2 arab ni.. err.. jarang aku tengok mak arab memandu... huhu.. Memang teruk derang bawak kereta.. menakutkan.. Kaedah derang bawak kereta cenggini..

1. Kat roundabout - Pak Arab ni akan main pusing jer.. tak tengok kiri kanan. Agaknyer sebab roundabout tu bulat so agaknyer tak perlu tengok kiri kanan.. aku kalau tengok kereta mcm kepunyaan pak arab mmg akan tgk betul2 bila nak turning kat roundabout.. huhu..

2. Parking - Pak Arab akan parking jer kat belakang kereta kita yg parking di tempat parking.. pastu menghilangkan diri.. mmg jenuh nak keluar sebab kena block & insan yg parking kat belakang bontot kereta kita tu pak arab.. mmg sah.. dan apabila dia muncul akan keluar dgn muka selamba dan tk rasa bersalah lngsung.

3. Reverse - Pergh... td hampir bontot kereta aku + dgn aku yg berdiri kat tepi kereta tu nak kena langgar dgn pak arab yg mengundur ala2 bawak kereta F1... Slurrpppp..tetiba ada kat belakang aku..melompat + terkejut aku dibuatnya...eeeiii..

4. Berhenti merata2.. ini bukan pelik dah.. sesuka dia jer berhenti kat mana2 dlm usm ni.. tepi jalan..kat tmpt pejalan kaki... biar lah kalau menghalang jalan + jalan jadi jem sebatu sbb nak menunggu pak arab ni dtg...


Ish ish... kawan2 ramai cakap org arab mmg bawak kereta teruk.. tp bg aku mmg sebenarnya org arab ni agak teruk.. menakutkan laa...


~mel
dpt ole ole dari arab saudi.. student bg.. huhu

1 ulasan: