Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Rabu, 10 Februari 2010

Dah lama..

Dah lama nak menulis pjg2 kat blog ni tapi masa seperti tak mengizinkan... Kesibukan kerja.. kepenatan.. kepeningandllg membuatkan masa utk menulis tu mcm dah tak de.. Kdg2 ada waktu2 nya dlm kepala ni bnyk nak ditulis tp tak berkesempatan..

Anyway hari ni macam agak free.. sbnrnya bukan free sangat.. selalunya hari rabu adalah hari yg paling sibuk buat aku.. sbbnya dari pagi hingga ke petang aku agak sibuk dengan kelas.. dan biasanya aku hanya ada lebih kurang sejam je utk makan tghari and then sambung kelas... argghh.. kdg balik rumah tak larat nak buat apa dah... huhu..

Last week muka masuk TV kejab.. haha.. masuk rancangan Bersamamu TV3.. kalau ade sape2 yg pasan itulah aku.. actually when my friend offered me & my students to take part on the program.. i was reluctant.. pertamanya sbb aku ni tak berapa suka nak menonjolkan diri.. frankly speaking aku lebih suka duduk dlm kepompong aku sendiri.. but when i told my hubby, he encourage me to do it. So with his encouragement aku pun join la.. Sejak akhir2 ni dgn muka aku bnyak masuk paper (4 kali kot) .. masuk plak tv mmg rasa pelik plak.. huhu.. time aku ke udara di TV3 tu sms masuk tak henti2.. tak sangka ada kawan2 sekolah, kawan2 kerja & my students yg tengok rancangan tu dan recognise me.. huhu.. Glamer ler kejab..

Muka aku dlm tv.. huhu..


Dalam pada menjadi glamer sekejab tu ada jugak aku rasa tension terlebih.. especially dgn kerja.. mmg kerja berlambak2 sampai aku tak tau mana nak buat dulu. Paling pening bila semuanya di demand pada masa yg sama dan tak fikir beban kerja... argghh.. mmg tension. Itu belum lg dgn perangai masing2 yg kuat mengipas.. tak cukup kipas siap guna aircon lagi utk tayang muka kat boss.. huhu.. tapi lantaklah kan.. asalkan diorg bahagia.. aku tak kisah sgt.. bg aku cukuplah rezeki yg ada sekarang.. tiap2 tahun gaji naik.. alhamdulillah.. walau kalau nak ikutkan aku sedar kalau aku tayangkan muka aku bnyk2 depan boss mesti aku cepat naik.. tapi buat apalah nak teruk2 sgt cenggitu.. tak kuasa aku.. aku bersyukur skrg ni dgn rezeki yg ada.. yg cukup utk makan pakai.. boleh simpan sikit2 setiap bulan.. tak yah fikir teruk2 kalau terasa nak beli apa2.. cukuplah tu.. tak payahlah nak lebih2 sgt kan... lagipun ada harta banyak2 pun menyusahkan aje.. bukan boleh bawak ke kubur pun..


That's me.. Tapi hubby ku lagi sempoi.. aku nak belikan dia baju baru pun dia tak nak..dia cakap cukuplah apa yg ade.. susah ada bnyk2 baju... huhu.. alhamdulillah.. kalau tak terbang duit aku... :D


~mel
merapu2 jer sebenarnya...


2 ulasan:

  1. Tak yah lah jadi kipas ... Join puak2 kepala lembu nih wat per ...

    BalasPadam