Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Jumaat, 19 Februari 2010

Warded..


Warded.., originally uploaded by melati.a.

Siang td aku diarah oleh doktor utk admitted di Hospital Pulau Pinang
atas sebab kesihatan. Oleh sebab arahan dr doktor pusat kesihatan sg
dua, so aku dibenarkan pergi admitkan diriku sendiri ke hospital..
Walaupun pd mulanya doc suggest aku naik ambulan. Oleh sbb aku
dibenarkan pergi sendiri.. Blk dr klinik aku sggh ofis amik hubby
dulu.. Blk rumah amik kelengkapan utk masuk wad + singgah HR amik GL.

Smpi hospital dlm tghari.. Gone thru a few screening test.. Then baru
admit ke wad. Dlm fail utk admit mmg tulis book utk Kelas 1 bilik
seorg. To my horror.. Smpi2 di wad tgk2 kena wad kelas 2 + org trlalu
ramai dan aku kena dok kat katil tmbhn yg diletak in between existing
katil2 yg ada. Locker pun dicari tah dr mana2 tmbh time aku ade kt
situ..

Aku mcm terkedu.. Hubby pun cam tu.. Bila aku tnya kt nurse they all
ckp wad penuh, kelas 1 pun full.. Kena tunggu.. Adehhh.. After doc dtg
& hubby blk, still xde byg2 akn ke kelas 1.. Aku jd tensen.. Suasana
wad really xmmbantu.. At last nurse dtg ckp after dinner kol 7/8 br
leh pindah.. Frankly speaking, wad tu mcm pasar.. Bising.. + even nk
cas henfon pun xleh.. Aku yg dok tgh2 dunia tmpt lalu lalang mmg xleh
tidur.. Nk baring pun xtrgamak..

When hubby came at 5pm rasa lega skit coz dptla borak2 release tensen.
Pkl 7 lebih aku mintak hubby tnya nurse bila aku boleh pindah.. Last2
terus dia ckp kemaslah brg.. Skrg boleh.. Jauh gak wad ni.. Yg
peliknya derang ckp wad penuh, aku hnya boleh msk kelas satu berkatil
4 tanpa aircon.. Aku ckp xpela as long as aku xdok kt wad pasar
tu..Bila smpi kt wad, tgk2 wad yg katil 4 pun cuma ada sorang penghuni
jer.. Bila tnya kakak tu dia ckp mmg wad kosong dh beberapa hari dah..
Bila intai wad katil 1 pun xde org.. Hubby wat conclusion td derang nk
monitor aku dulu coz bila ke kelas 1, wad campur pelbagai jenis
sakit.. Wad pasar td adalah wad specialisation..anyway lega dh dpt dok
sini.. Senang skit hati..

Kakak sebelah aku ni kena leukemia.. Dh dok sini since bulan 12. Sian
dia, husband + family dok kat Baling Kedah, so xdptlah dtg hari2..aku
baru kenal2 jer.. Nnt esok aku tnya2 lg ape2 yg patut kt dia..

Ada at least 3 hari lg aku kt sini.. Buhsannya..Just kena rehat.. Tapi
mujurlah dh tukar wad.. Frankly speaking rasa sure aku akan tensen
giler dok sana.. Tak taulah org2 yg kena warded kt sana cemana..
Tetiba rasa bersyukur sgt sbb selama ni aku brpeluang menikmati
suasana yg jauh amat baik... Even doktor2 kt wad tu nk marah2 doktor2
pelatih main belasah jer.. Xkira la pesakit tgk ke x..

Okla tetiba rasa ngantuk.. Penat aku sbnrnya.. Tidur dululah.. Doakan
kesihatanku bertambah baik.. Insya Allah..,

~Mel

2 ulasan:

  1. rehatlah.. semoga ko cepat sembuh.. aku doakan yg terbaik utk kau.. dulu arwah mak sedara aku pon kena warded kt hospital penang sbb leukimia.. sebenarnya byk doktor pakar dkt hospital penang tu.. arwah mak sedara aku tu pon dok kedah dulu.. so sorg2 je dok spital sbb husband ngn anak2 dok kedah.. so aku rasa ko beruntung gak sbb kt spital penang tu byk specialists yg hebat2.. insyaallah ur in a good hand.. take care.. be happy..

    BalasPadam