Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Sabtu, 10 April 2010

Accident..


Semalam time tgh relex2 balik kerja tiba2 kedengaran pintu rumah diketuk. Aku pun cepat2 intai tgk2 ada dua org student china tgh tunggu. Bila aku keluar, dgn muka tensen budak tu cakap... "Errr.. Dr... tadi saya telah terlanggar kereta Dr. Ada scratch di kereta Dr." Aku dgn blurnyer bertanya.. kereta yang mana satu? Budak tu cakap.. "Spectra Dr." Hmm.. sahlah kereta aku, bukan kereta hubby.. Aku suh budak tu tunggu jab, aku masuk bilik capai tudung & gtau kt hubby budak tu terlanggar kereta aku.

Bila aku kuar.. nmpklah kereta aku ada scratch warna putih kt bumper depan. Tak de la teruk..tp sbb kereta aku warna hitam.. of coz ler nmpk jelas. Aku tnya budak tu.. err.. kereta u xde ape2 ke? Dia tunjuk kereta dia Iswara putih dan ckp xde ape2. Dia ckp "Dr. Saya akan byr.". Aku cam serba salah coz aku pun xtau nak suh dia bayar berapa pun. Tiba2 nampak hubby kuar. Bila hubby tgk.. dia ckp sikit jer.. xyahla bayar apa2.. Aku pun ckp kat budak tu xpelah.. xyah bayar coz mmg serba salah nk suh dia bayar pun. Lagipun kereta aku tu mmg aku dh beberapa lama plan nak cat kat bumper tu sebab ada org langgar lari dulu tu.. tp xde kesempatan. So aku and hubby just ckp..okla.. no problem.. xde rosak ape2 yg major.. just scratch jer.

Budak tu dgn muka cam tak percaya.. cakap terima kasih bnyk2 dan berlalu dari situ. Aku pun xdela nak mintak no fon dia ke.. atau ape2.. just malas nak fikir dah.

Malam tadi.. time aku dan hubby tengah makan malam, kebab home-made, tetiba kedengaran pintu rumah ku diketuk. Aku pun intai.. tgk perempuan dua org.. then aku bukak. Rupa2nya budak china tadi dgn mak dia. Mak dia bwk sebakul buah2an dan bg kat aku.. mak dia cakap terima kasih bnyk2 coz tak marah anak dia yg careless.. Dia org tak sangka yg kami xsuh dia byr apa2.. Bnyk kali mak dia cakap terima kasih.. Aku cakap..it's ok auntie.. xde masalah, xde kerosakan major.. lgpun biasaanya org lari jer kan... huhu..

So kt atas tu ler buah2an yg mak budak tu hantar mlm td... hihi.. jenuhlah pulak nak abiskan... Jab lg nak kuar cari tmpt cat kereta... huhu...

~mel
hubby tgh mkn anggur..:P

3 ulasan:

  1. bestnya kak mel. hehe. ni jenis cina yang ada adab ni, kalau tak baik dia lari je. ni siap bagi buah lagi. hehe

    BalasPadam
  2. haha.. tu la, mak dia ckp lepas dia langgar dia call mak dia tanya nak buat apa.. mak dia yg suh cari kak mel.. tapi mmg ada org nampak dia langgar pun sebab lepas tu ada student lain msge kat fb cakap ada student cina langgar kereta k.mel.. huhu..

    tp tula kan.. kdg2 berbaloi gak being honest ni..

    BalasPadam
  3. KALAU LA SMUE ORG KAT DUNIA ( ESP MESIA) JUJUR CAMTU... AMAN RASENYE...
    YG SALAH NGAKU SALAH...

    YANG XSALAH BERALAH...

    HMMMM...

    BalasPadam