Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Rabu, 14 April 2010

Ikan baru..

Hari ni pagi2 aku dah ke sekolah utk menghabiskan observation student ku. Observe 4 masa direct di atas bangku stool makmal Biologi mmg mencabar bagiku dalam keadaan perut yg makin membesar ni. Anyway student yg kedua tu perancangan pengajaran tak berapa ok sgt, so tercepat la pulak dia habis kelas. Lepas membebel sket kat dia, aku pun balik. Sampai depan ofis hubby just in time for lunch. Abis jer lunch hubby tanya nak gi mana? Balik umah @ ke opis? Aku cakap.. nak gi heaven.. huhu. Ooo.. hubby cakap.. masjid ler tu.

OTW nak balik USM, tetiba nampak kedai ikan.. hubby cakap.. eh..nak tengok ikan? Aku cakap boleh jugak..Nak cari ikan laga buat pengganti ikan lagaku yg dah arwah.. :( Bila sampai kedai aku hubby cakap.. lerr.. takkan nak bawak gi ofis lak ikan ni.. Aku lak cakap.. err.. kalau ada sekor kat ofis pun ok.. So hubby end-up beli dua ekor.. satu utk rumah.. satu untuk ofis aku.. Lepas beli.. terpaksalah hantar ikan balik umah...

Sampai2 umah.. hubby terus jer masuk dapur.. mengerjakan ikan lah tu.. bila dia masuk bilik.. siap bawak sebijik bekas yg dia jumpa kat dapur.. haaa. nak wat isi ikan laga kat ofis aku.. Bekas kuih raya rupanyer.. huhu.. Pastu aku tanya soklan bodoh kat dia... "err... kalau tutup bekas kuih tu ikan tu mati tak? kena biar terbukak ke"... Hubby ku tersengih2 dan cakap... "Ni mesti tak belajar sains masa sekolah dulu, mati ler ikan tu nnt, xde oksigen". Aku cakap.. "eh.. sape kata tak belajar sains, hari ni jer 4 waktu dok observe kat makmal sains tau.. huhu"

Anyway.. Inila ikan laga yg hubby belikan utk temankan aku kat ofis ni.. Nak bagi aku ade kawan kat ofis la tu.. Nak suh dia temankan mmg dia punyalah susah nak ziarah ofis aku sebab kat tingkat dua.. paling hujung sekali lak tu.. Mentang2 la ofis dia kat tingkat paling bawah & paling hujung gak...



~mel
Mekasih yer bang.. :P

1 ulasan:

  1. cantik ikan...kalau sudi jom singgah ke blog berkenaan ikan..tapi ikan keli...

    BalasPadam