Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Khamis, 7 Oktober 2010

Anastasia..

Terkenang sewaktu aku mengandungkan Eryna Zulaikha.. disebabkan masalah semasa pregnant.. aku terpaksa selalu berulang ke GH, Penang. Oleh sebab hubby biasanya agak busy di ofis dan appoinment yang mengambil masa yg lama, aku biasanya drive sendiri ke sana. Hampir setiap kali ke GH, setiap kali itulah aku discan utk memastikan baby dalam keadaan ok kat dalam perut tu.. setiap kali aku balik, hubby pun bertanya.. tanya tak kat doktor.. boy ke girl.. aku hanya tersengih.. sebab aku selalunya tak terrr tanya.. segan..huhu.. Sampaikan hubby cakap.. ooo ni mesti dah tanya tapi xmo bagitau kat dia..

Anyway.. pada satu masa tu kami terpaksa pergi buat full-scan di hospital seberang Jaya untuk berjumpa dgn pakar scan.. Time tu mmg hubby kena pergi sekali.. so bila dia masuk dlm dia pun tanya kat doktor pakar tu.. doktor tu tanya.. xtau lagi ke? Hubby cakap.. tak tau lagi.. So.. doktor tu telek2..intai2.. pastu dia cakap.. kalau ikut ciri2 yg dia dpt lihat.. baby ni baby GIRL... Aku pun tersenyum lebar.. hubby pun sama..

Dalam kereta mula la sibuk dok fikir nama apa nak bagi.. tapi xdpt2.. entah macam mana keluarlah nama "ANASTASIA". Kami berdua suka nama tu.. tapi bila cari-cari makna macam nama puteri Russia jer.. hehe.. so bila fikir2 balik.. nanti kang tak sesuai pulak.. so kami decide utk menamakan baby girl kami ERYNA ZULAIKHA.. nama yg kami sama2 cari dalam internet hehe..

Tapi sampai sekarang nama Anastasia masih kami gunakan secara tak rasmi... :P


"Eryna Anastasia Zulaikha"
semoga baby mommy & papa sihat selalu dan membesar menjadi anak yg solehah


~mel

4 ulasan:

  1. Nampaknya penguasaan Eryna dalam blog ni mmg x boleh dikekag lagi. Edit pakai apa gambar tu?

    BalasPadam
  2. luv to see she in her "sleep-time"...wish that we can also have that piece of "peace:...

    Luv,
    Naa

    BalasPadam
  3. @boss guna picasa3...

    @Naa betul3.. tp skrg ni mmg mommy eryna pun tido nyenyak jugak.. sbb keletihan...

    @mak ngah papa pasni edit gambar papa la pulak.. :P

    BalasPadam