Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Isnin, 13 Jun 2011

I Seksi..

I have been extremely busy for the last couple of weeks... Mainly because of ICECSE 2011 .Link
ICECSE 2011 ni kami panggil dengan I seksi.. hihi.. jadi glamer konference ni disebabkan sebutan I Seksi tersebut. Tugas aku dari awal mmg sibuk coz aku yg setup webpage utk konference ni. Updating mmg non-stop! Yang paling menyusahkan adalah disebabkan utk upacara pembukaan tetamu yg dijemput utk merasmikan adalah Rosmah Mansur (sori ler aku tak berapa nak bahagia dgn kemunculan dia, so no salutation whatsoever yg aku nak letak kat depan nama dia.. huhu).

Preparation utk menyambut hamba allah RM ni sgt memenatkan. Protokol2 yg tak sepatunya perlu dilakukan, aku rasa cam habis duit ke situ jer laa... ish ish ishh...Rehersal ntah berapa kali. On the first rehersal aku terpaksa jadi MC bidan terjun sebab kebetulan MC asal iaitu Tn Hj Rahman kematian kakaknya. So aku tolong utk sesi pertama. Mmg sgt memenatkan coz rehersal non-stop dari pg sampai lunch. Mujurlah utk sesi2 yg seterusnya Tn Hj Rahman cakap dia dah ok dah boleh teruskan tugas sebagai MC. Kalau x.. mmg matilah aku...huhu..

Sebelum hari kejadian (opening ceremony on the 12 June).. ada workshop di sebelah ptg. Pada pagi Jumaat 11 Jun tu mcm2 kena buat, settlekan banyak perkara. Time workshop pulak, aku kena makesure semua laptop & projector ddah dibubuh kat bilik2 workshop... ish.. ada pulak technician yg tak wat keje... so, termengah2 aku tukar venue bilik yg xde laptop ke tempat yg ada mende2 tu.. workshop pkl 3.15ptg, technician dtg pukl 3.15 ckp they all diberitahu session start pkl 3.30... adeh2.. poning aku. Dah ler ptg tu sekali lagi di bidan terjunkan utk jadi pengerusi di one of the workshop....

Pada hari kejadian aku mmg plan nak gi lambat coz dapat tahu pkl 10.30 baru rosmah akan tiba.. patutnya dia dtg pkl 9.00.. Tapi ntah camne tetiba ada call dari Dewan Budaya cakap laptop utk Keynote speaker tak setup lg.. org yg dok nunnnn kat atas dewan pun xmuncul... ehhh.. aku pening.. rasanya aku tak jaga dewan budaya.. so terpaksalah aku call sana sini utk panggil technician yg sepatutnya bertugas di situ.. aduhai.. sambil bersiap2 rasa tension gakla...


Opening ceremony okla.. (malas nak citer pasal rosmah dok promote permata jer.. ).. Then disebabkan kelambatan rosmah, parallel session utk persidangan terpaksa tunda... Ya Allah.. kecoh jadinya.. patutnya konference yg diutamakan.. ini sebab rosmah.. abis semua jadi kucar-kacir.. i was soo disapointed. Mcm2 lagi yg aku tak puashati.. but what to do.. telan aje la dlm hati.. haha... nak citer pun tak guna..

Ahad which was yesterday, aku kena present paper & jadi pengerusi utk the session. Punyalah sibuk, aku mmg tak sempat buat powerpoint utk the presentation hari2 sebelumnya, so lepas subuh baru aku dapat buat powerpoint tu.. Aku dah decide malas nak bawak laptop.. so aku save powerpoint aku dlm pendrive.. Dlm hati ada rasa tak sedap.. so aku upload kat email and send kat diri sendiri..

Masuk2 dalam bilik utk present.. bila aku sumbat pendrive dlm komputer.. ya allah.. kluar kat skrin "pendrive corrupted".. terkejut aku.. then aku try pulak kat komputer the other presenter.. sama jugak.. adoilla.. patutnya aku present no 1, then ada 2 lg presentation, aku mintak that guy present dulu, dan aku nombor 2.. masa mamat tu start present aku terus call hubby, minta dia copy dari laptop kat umah & hantar harddisk kat aku... after dia buat2.. dia nak start kereta.. ya allah.. kereta pulak xleh start.. aku really kelam kabut. Hubby cakap, dloadla dari email.. alamak... kat bilik session tu xde internet... aku berlari ke bilik technician, pinjam pendrive derang, dload dari email aku... alhamdulillah... berjaya...

So dapatlah aku present..walaupun dgn penuh tragis.. haha... mmg pengalaman horror betullah...

lepas present, balik rumah.. amik hubby.. terus gi kenduri kawen... haha.. xmo fikir pasal konference dah.. even majlis penutupan pun aku xgi.. malas...



~mel
agaknya inilah akibatnyer bila jemput org yg tak sepatutnya..




3 ulasan:

  1. macam macam masaelah bak kate ahli nujum istana :)

    BalasPadam
  2. haha.. tula pasal... pas ni kalau org nak jemput dia.. awal2 letak jawatan dr comitte... :D

    BalasPadam
  3. waa dpt jumpa rosmah lg,cun x?

    BalasPadam