Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Jumaat, 20 Mac 2009

gaya..

Dah lama tak update blog.. biasalah ikut time.. bila time free rajinla update..bila time busy, lambatla nak update.. hopefully 2-3 minggu lagi free sikit coz student dah exam, kelas dah xde..  tapi tak taulah kan kot-kot busy mende lain pulak..

This week aku macam malas nak fikir tentang pakaian ke ofis, jadi hari2 mmg aku belasah pakai baju kurung biasa, sempoi jer..entah macam mana satu pagi tu lepas aku park kereta, aku pun a berjalan ke ofis aku.. dari jauh aku nampaklah sorang colleague sekerja berdiri kat kat tangga nak naik bangunan ofis aku tu..  bila aku dah sampai dekat dia tengok aku dan dia cakap... laaa... u rupanya.. i ingat tadi student tahun 2.. aku pun pandang muka dia, senyum dan cakap... hai dr. nordin.. perasan muda sy nanti.. and then aku terus je la naik ofis aku.. xde la nak borak2..

sambil2 tu aku dok fikir.. alahai.. mcm mana nak menampakkan aku ni macam pensyarah ekk.. nak kena pakai glamer2 ke.. atau ada cara berjalan ke.. cara apa2lah.. dah banyak kali org tegur dan sampai aku ni rasa self-conscious plak.. mmg aku ni xde gaya lecturer agaknyer.. huhu.. even student aku utk subjek penulisan thesis pun ada cakap kat aku.. aku ni lain dari lecturer lain..lebih lepak & santai dan they all rasa mcm kawan2 pulak.. derang ni cikgu2 sekolah yg buat part time Master di usm ni.. so dah matang semuanya.. tapi pening gak aku.. macam mana gaya seorang lecturer tu..


entah macam mana.. aku ada kelas di dewan kuliah pd satu pg tu.. so seperti biasa aku bawah beg galas laptop aku + handbag.. hehe.. dua2 belah tangan ada beg.. huhu.. aku peduli ape kan.. tp still aku pakai baju kurung biasa.. lepas bg kuliah.. otw aku nak gi kereta kat depan aku aku ternampak seorang wanita yg agak berumur tp gayanya nampak  anggun dan serta merta dlm hatiku berkata.. haaa.. dia ni mesti seorang lecturer... hehe..  dia pakai baju macam kemeja, berblazer diluar, seluar slack, bertudung yg di ikat dibelakang.. dan paling penting.. dia menggantungkan cermin mata dia dileher dengan menggunakan tali...

dlm hati aku terus cakap.......haaaaaaaaaaaaa.. inilah gaya seorang lecturer.. terus boleh tau dia tu lecturer.. melalui cermin mata tergantung dileher.. dan pakaian dia yg sebegitu..

Tapi... errr.. mintak maafla.. aku rasa terima kasih sajalah.. aku rasa aku xboleh kot nak pakai mcm tu.. di luar bidang pemakaian aku.. nak nyer gantung cermin mata kat leher... erkkk.. aku tak pakai spek.. hopefully takkan pakai..   err.. err.. xpelah...

So, terpaksalah aku terima yg aku ni xde gaya seorang lecturer..  dan aku tak mampu mengubahnya... huhu.. terpaksalah aku kekalkan identiti sebegini sbb aku tak retilah nak bergaya mcm lecturer...huhu..



~mel
nak jugak belajar bergaya.. :P


Tiada ulasan:

Catat Ulasan