Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Rabu, 18 November 2009

Kepingin..

A few days ago.. aku cakap kat boss.. lama betul aku tak makan putu mayam.. rasa teringin pulak nak makan.. tapi mmg susah nak cari orang jual putu mayam.. tadi balik kerja aku ajak boss gi pasar malam. Tujuan utama sebab aku nak cari sayur.. kalau beli sayur kat Tesco mesti aku tak berapa puas hati.. Lagipun dah lama aku xgi pasar malam. Rasanya last sekali time bulan puasa ari tu. Tengah dok jalan2 kat pasar malam.. aku terpandang gerai putu mayam.. so apa lagi.. aku terus beli laa... 4 keping singgit... seingat aku masa kecik2 dulu berapa sen jer harga putu mayam ni... kalau singgit tu kira boleh bagi satu batalion askar makan ler...

Anyway melepas lah kempunan aku nak makan putu mayam.. Kalau tengok kat bawah ni mcm nasi pulak.. Bagi sesape yg tak pernah makan putu mayam (kot2 la ada yg ketinggalan lrt).. putu mayam ni terdiri dari 3 komponen.. komponen ala ala mihun.. komponen gula merah (aku rasa skg org guna brown sugar jer) & last sekali komponen kelapa parut. Bila ketiga2 komponen ni digaul sekali dan dimakan... rasanyer amat menyelerakan. Cubalah... huhu..


Putu Mayam

~mel
tengah dok buat website utk komponen2 projek InSPIRE..
tu yg terpengaruh dgn perkataan 'komponen'..
mata dah kuyu...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan