Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Rabu, 24 Mac 2010

Marble kek...



Hari ni aku gi kerja just utk breakfast.. huhu.. entah macam mana tetiba rasa tak sedap badan.. so aku minta hubby hantar aku balik rumah.. then aku zzz... Sedar2 dah tengahari.. terfikir pulak kesian kat hubby kena makan sorang2 hari ni.. so aku jerang nasi..masak ala kadar & sms dia cakap balik ler makan tapi aku masak sempoi2 je tghari ni.. Actually badan mmg tak berapa ok lg tghari tadi..

Lepas hubby gi kerja semula, aku pun baring2 tetiba tingat nak makan.. sekarang ni teringin nak makan macam2.. Nak keluar ke kedai alahai.. mmg tak larat rasanya nak drive.. so terfikir nak masak ape haaa.. badan pun still rasa tak berapa best.. Fikir2 rasanya cam ada bahan utk wat marble kek...So aku pun bangun dan startla buat marble kek yg sangat simple ni.. Aku sebenarnya tak tau siapa yg akan makan marble kek ni nanti.. tapi tak pela.. masak je laa.. kalau x abis kang aku pass je la kat student2 keliling aku ni... mesti derang suka.. :P

Ini ler marble kek yg aku buat tadi.. hihi.. dlm keadaan kepala tgh agak weng juga...

Telur + Majerin + Gula (Pukul marjerin + gula dulu baru masuk telur sebijik2)
Kacau sampai sebati..

Gitu2 la... masukkan tepung naik sendiri..

Asingkan dua bahagian.. satu masukkan serbuk coklat...

Pastu tuang sikit2 secara bertingkat.. ini kaedah yg arwah mak ajar supaya selang seli dia cantik.. tak taula camne org lain buat...

Jeng2.. semua dah masuk dlm acuan... apalagi.. masukkan dlm oven.. bakar...

Dah masak ni.. jab lagi hubby balik.. boleh ngap... sedap makan panas2 ni...



~mel..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan