Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 22 Jun 2014

Madrid - 1st day (contd)

 Post ni adalah sambungan dari kedua2 post ini:

  1. From KL-Amsterdam-Madrid
  2. Madrid 1st Day

Dari airport kami terus ke Apartment yg aku dah book awal2 iaitu Santa Ana Aparmentos.. this apartment is really recommended.. for the six of us mmg sgt selesa..ada dua bilik.. aku dan hubby kena lah dok luar bilik aka kat ruang tamu sebab antara semua aku yg xyah susah2 jaga aurat.. sebab semua dlm rombongan muhrim aku.. jadi aku & hubby offer utk duduk kat luar..  duk luar pun ada katil disediakan.. single bed yang jadi double bed.. tapi.. kelakarnya bila dah letih tak sempat nak bukak dah double bed tu.. landing semacam jer atas single bed sebb dah penat sgt... :P

Rehat kejab kat apartment sambil adik beradik sbuk update status, wasap dllg... maklumlah apartment ada wifi free... apa lagi.. semua mengadap tefon masing2.. kakak aku bawak periuk harga RM7.. beras.. so apa lagi.. masak nasi.. kakak aku yg dok KB bawak serunding.. so makan nasi dengan serunding... laju jer masing2.. tak de kuah pun xpe..

Bila dah selesai relaks.. kami pun berjalan2 bandar Madrid.. kedudukan apartment kat tgh2 Madrid mmg bagus utk bershopping.. First impression.. madrid tempat jual kasut.. pelbagai jenis kasut ada dijual.. banyak betul kedai kasut.. so we were aiming for shoes... yeaahhh!!


Me and my siblings!

 
Hubby bergaya di tengah bandar Madrid..

Nak beli pistol??

Di tengah bandaraya Madrid..

Puerto del Sol... 

Aku dan telco.. ada kes di tengah2 perjalanan kami di madrid yang membuatkan keadaan huru-hara sekejab.. huhu... moralnya jgn bergantung sgt pada telco.. :P
 

macam tak pernah tengok pokok lavender.. huhu.. tapi minah depan aku tu mmg tak pernah tengok.. huhu (adik ipar aku)..

Aku mengada2 di depan pokok lavender... Hari pertama memang tak de beli apa2 pun kat bandaraya Madrid.. aku pun sebenarnya xde la plan nak shopping pun.. bila dah selalu keluar negara, dah tak terasa nak shopping sgt tapi nak menikmati tempat org.. tapi kakak2 aku memang aim for shopping.. huhu.. 



First day berlalu pantas.. madrid nampak menarik tapi plan kami sebenarnya dalam trip ini adalah untuk melihat sejarah Islam yang bertapak di bumi Sepanyol sejak beratus tahun dahulu... dan the journey was just begun... the days after the first day was really challenging... yiehaaa...

~mel




Tiada ulasan:

Catat Ulasan