Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Isnin, 19 Januari 2009

Ehh..

Monday.. such a lazy day as usual.. bila berkata tentang malas.. everything jadi malas.. malas gi kerja, malas nak buat ape2, malas nak melawa, malas nak pakai baju formal2 sgt... so, today at 10am aku baru bersiap2 nak pergi ke opis.. oleh kerana hari ni xde kelas.. aku decide nak pakai baju sempoi2 aje.. mmg sempoi abis blouse + pants.. kasut pun pakai kasut flat yg hari2 aku pakai.. walaupun ada meeting in the afternoon.. aku fikir bigboss takkan tegur lah.. huhu..

So time nak gi meeting kol 2.30 kat my faculty main building, otw nak turun tangga terserempak dgn kerani faculty aku.. memula dia wat tak tau je kat aku.. tetiba bila dia tgk muka aku, cam terkejut.. then dia senyum lebar.. aku pun senyumla but without words.. then bila smpi bawah one of my colleagues cakap meeting kat atas kat bilik boss.. tukar tempat.. so aku pun naik atas balik.. Bila sampai luar bilik boss, aku tgk secretary dia dok mengadap fax machine dgn minah yg aku jumpa kat tangga tadi.. so aku pun malas la nak kacau.. so aku terus gi kat pintu bilik boss.. sambil jenguk2..intai2.. tgk dia tak de..belum sempat nak pusing tetiba kena tegur.. skripnyer cam ni..

"ehh.. u nak ape?"

then aku pusing... muka secretary boss aku horror giler.. dan cakap..

"err.. sorry dr. saya mati2 ingat dr. ni student tadi, ingatkan student mana lah terus2 jer gi kat pintu bilik boss tak thru saya.. rupa2nyer dr. ... "

pastu minah kerani tu nyampuk..

"tu lah, saya pun tadi ingatkan student kat tangga.. pakai cam ni mmg sebijik tak nampak cam lecturer.. betul2 ingat student, kalau gi kat bawah silap2 kena marah dgn kerani2 yg tak kenal sbb masuk opis.. ingatkan student.."


Aku pun tak tau nak cakap ape.. since aku kalau xde kelas mmg malas pakai baju kurung ke... kebaya ke.. kalau hari khamis mmg sorry.. xpernah pakai batik..huhu.. lagipun kalau aku berkurung sehari suntuk dlm opis aku.. aku pakai t-shirt & jeans pun xde masalah.. bukan org nampak.. huhu.. kan.. tingat lecturer2 aku time study kat nz dulu.. time summer panas2 masing pakai suar pendek baju hawai pakai sandel cokia.. apasal la kat msia xcenggitu...huhu..



~mel
i'll put on whatever i feel comfortable with..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan