Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Selasa, 20 Januari 2009

iron..grrr...

Aku kena beli iron baru!!!

pagi - meeting at 9am.. dah beberapa hari aku pergi kerja dalam pukul 11 pg.. bila ada meeting pkl 9 mmg malas giler nak keluar awal... tp terpaksalah kan.. oleh kerana aku ade workshop pukul 2.30-4.30 ptg di makmal komputer, aku decide hari ni nak pakai baju kurung.. dlm ertikata lain nak melawa sikit la..

So. pagi2 td dlm kemalasan aku menggosok baju kurung biru yg aku jarang2 pakai.. rasanya baru 2 kali aku pakai baju tu.. tudung biru dan cadang2nya nak pakai sandal biru.. sebelum menggosok aku tuangkan air dalam steam iron ku yg brand tah ape2 tu.. sebelum ni iron ni telah memusnahkan sehelai tudung aku & melubangkan sehelai kain baju kurung aku... so mmg aku sentiasa amat berhati2 dengan iron ni.. tp sejak akhir2 ni aku rasa aku cam dah setkan iron tu ok ok jer utk menggosok baju aku..

Biasanya aku kalau menggosok baju kurung.. aku akan gosok kain bhg atas dahulu.. so hari ni spt biasa aku gosok kain... bila aku dah nak habis menggosok.. tetiba aku tgk.. ehhh..berlubang kain ni.. bila pulak masanya aku melubangkannyer.. mmg tak perasan langsung dan tak de tanda2 lekat ke hape.. tension betul aku.. bila tgk tmpt berlubang tu.. aku sambil2 berdoa agar baju kurung ku dpt menutupi lubang... sbbnya lubang tu dah nak bhg ke bawah dah...

Dalam hati yg tension.. aku gosok jugaklah baju + tudung sampai habis.. mujurlah bila pakai baju tu kain yg berlubang td dpt ditutup dgn baju tu... grrr... tension2.. dahlah baju baru 2kali pakai... walaupun x nampak..still dah cacat baju kurung tu.. + kena otter sikit sbb nnt lubang makin besar... adeh..adeh...


kain baju kurung ku yg koyak...
psstt.. warna putih tu aku buh kertas kat bawah tu huhu..
nak bagi nmpak clear lobangnyer.. :P


mel~
kena cari yg ada brand kot.. barulah ok...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan