Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Isnin, 8 Jun 2009

aiskrim...


Petang tadi aku sampai ke rumah my sister utk ambik mak aku. Sampai2 aku kat sini my sister dah masak ikan patin masak tempoyak..(my fav)..perghh..mmg sedap..oleh kerana semua org dah makan, so aku pun meratah ler lauk tu sampai habis.. Then my sister nak keluar, aku kirim la pulak ABC.. cuaca yg sgt panas sekarang ni membuatkan aku craving ABC... so layan jer la.. Line internet kat sini pulak mmg hampehh.. kalau dalam rumah tak de line langsung (celcom broadband).. So tempat yg paling strategik adalah kat depan pintu rumah. So aku terpaksa sediakan toto & bantal utk aku lepak kat ruang depan tepi pintu rumah ni.. mujurlah ruang depan ni kosong so.. mmg jadi tempat lepak aku laa...huhu..
Selepas aku tertido seround kat depan ni tadi, tetiba kedengaran anak buahku Amirah ckp kat my sister.. Ibu.. kakak nak beli aiskrim. Aku terfikir (dlm kepanasan).. ehh aiskrim ape.. sebab Amirah baru 4 thn lebih.. takkan ler nak gi beli aiskrim jauh2.. so aku tanya my sister beli mana aiskrim tu.. dia ckp beli kat rumah sebelah.. tetiba aku bygkan aiskrim pjg mcm masa sekolah2 dulu.. lantas aku tanya.. asa aiskrim asam masin tak?My sister ckp entahlah rasanya tak de.. aku pun ckp kt amirah..kalau ada aiskrim asam masin belikan yer sambil bg duit 60 sen.. utk 3 btg aiskrim..
Alangkah gembiranya aku.. bila amirah balik dia bawak sebatang aiskrim asam masin..yahoooo.. sedap sungguh rasanya.. dah lamanyerr tak makan.. Bila my sister tgk aku makan aiskrim asam masin, dia pun terliur.. then dia pun gi rumah sebelah beli lg sebatang.. aku ckp eh.. tak boleh jadi.. aku pun suruh amirah beli 3 batang nak simpan dalam fridge.. sygnya aiskrim asam masin (asam boi) dah habis.. so aku beli je laa apa2 yg ada.. tapi still rasa best sgt sebab dah bertahun tak makan aiskrim asam masin cenggitu... best..best..best..

~mel

favourite aiskrim asam masin tu..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan