Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Isnin, 15 Jun 2009

dugaan bertimpa..

yesterday was a really disaster day for me... tak perlu aku describe tapi sampai hari ni aku masih tak mampu nak bernafas.. aku tak faham sebab apa perkara tu terjadi.. kat rumah aku masih mampu tersenyum, berpura2 tenang, walaupun pertanyaan dari ibuku sgt2 menghiris hatiku.. tapi apa boleh aku buat.. buat2 muka selamba sambil menahan sebak.. sesekali menitis air mataku.. kejab2 aku ke dapur bersembunyi utk menyapu airmata.. selesai segalanya aku pulang ke penang.
aku tahu dia cuba tenangkan aku.. aku tahu dia sedaya upaya support aku.. kalau aku tak fikir dia dtg dan tebalkan muka.. mungkin aku dah jatuh tersungkur. bila dia dtg, aku tahu he is there for me. tapi still.. aku tak dpt menahan sebak.

sepanjang perjalanan dari kl ke penang aku menangis.. aku xmampu nak kawal.. aku tak sekuat mana dan aku rasa dugaan ini sgt berat. aku rasa biarlah aku ditimpa kesakitan.. dah macam2 kesakitan yg aku rasa.. aku jarang menangis bila aku sakit.. saban hati walau jarum menusuk ke badanku aku mampu tahan.. tapi yg ini sgt perit. perit tak terkata.. perjalanan aku ke penang sampai ke mlm.. lampu yg aku lihat berbalam2 dlm kewujudan airmata. dan mcm2 aku bygkan dlm perjalanan.. entahlah..

hari ni aku ada kursus.. wajib utk pengesahan jawatan.. aku terpksa pergi.. dgn mata bengkak muka sembab.. kawan2 ku bertanya, aku just ckp aku tak cukup tidur.. but i know they can tell from my face.. dlm kursus aku mmg xboleh konsentrate.. walaupun kursus tu sebenarnya bidang aku dan penceramah mintak aku bantu, bila dia soal aku just ngeleng kepala. aku tak boleh nak berfungsi. ptg aku minta excuse.. mujur dpt.. balik ofis aku menangis lagi.. aku xtau nak buat apa dan aku tak tahu bagaimana nak stop menangis..

aku balik2 rumah tgk2 ada notis merah dr TNB. ya allah elektrik pulak kena potong! aku xde dpt bil.. xde dpt notis apa2 tiba2 kena potong! aku rasa lemah terus. teruk betul dugaan. aku call tnb derang ckp aku ada bil 200++ xbayar since bulan 4. Ya allah aku langsung xdpt bil camne nak bayar. dan logik tak dok sorang 2 bulan bil aku 200++. Aku mmg dah pernah komplen kat TNB b4 this pasal bil aku yg over bnyk.. dah la aku jarang ada kat rumah.

Hari ni aku rasa bagai nak collapse, mlm ni aku tidur di ofis. Kdg2 rasa mcm hidup aku ada curse! Bila ditimpa dugaan lg hari ni aku mcm nak cakap kat dia.. dahla awk.. tinggalkan saja sy ni.. i'm not worth the waiting and hidup sy terlalu banyak dugaan, sy tak nak awk sentiasa dlm kesusahan sentiasa bila hidup dgn sy.. itulah yg aku fikirkan setelah inisemua terjadi.. ya allah.. tapi kalau dia tak de aku nak hidup macam mana pulak???

esok aku nk gi TNB.. frankly speaking rasa nk saman.. setakat 200++ takkan la aku tak bayar kalau ada bil.. duit gaji aku lebih dari cukup nak byr.. tak terabih aku nk makan laaa...

~mel
what else tom mo r r o owww

1 ulasan: