Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Jumaat, 22 Januari 2010

botol..

Salah satu tempat yg kami lawati di Thailand adalah Bottle Temple. Tempatnya agak jauh dan aku tak perasan sgt suasana dlm perjalanan ke sana sebab aku zZzZ. Maklumla hari dan malam sebelumnya aktiviti dari pagi sampai larut mlm... mmg penat kemain.. Sebenarnya tak de apa2 sgt kat bottle temple ni just keunikan interface atau fasad bangunan ni yg diperbuat dari botol2 terpakai.. berwarna coklat dan hijau. Botol2 tersebut disimen ke dinding bangunan sama ada interior atau exterior. Mmg unik. Time kami pergi tu mmg kami masuk menjejalah keseluruh temple tu luar dah dalam.. sbb tak de org. Sami2 derang pun xde.

Anyway rasanya kalau setakat nak gi saja2 mmg agak kurang di rekemenkan.. kalau berrombongan macam we all hari tu ok sket sebab tempatnya agak terpencil dlm kebun kelapa sawit.. pastu anjing2 berkeliaran dan suasananya agak menakutkan.. Maklumlah kawasan temple.. seriau lah jugak.. Tapi binaannya mengkagumkan walaupun nun diceruk entah mana2...

exterior hadapan


Binaan tangga..aiseh sori tak rotate dulu gambo..huhu

dalam temple.. sunyi jer..

susunan botol yg ditanam/disimen kat dinding








ewah2.. nak ade jugak muka ni.. :P



~mel
need air...

2 ulasan: