Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Selasa, 19 Januari 2010

hobi..

One of my hobi is menjahit... suka jahit baju.. suka jahit mcm2.. cuma skrg ni sbb one of my sewing machine jahitannya xberapa cantik dah..mungkin sbb tergolek sana sini masa dlm kapal dr nz ke msia dulu2.. so jahit tak bersemangat pulak nak menjahit baju.. lagipun tak de masa sgt nak menjahit.. busy dengan kerja memanjang.. anyway mungkin kalau ada mesin jahit baru jadi rajin semula kot.. :D

anyway.. dah lama beli baju pink ni.. kain dia cam kain songket dan bajunya plain pink.. mmg time aku beli baju tu aku berhajat nak jahit manik kat baju tu.. tp xsempat2 nak beli manik... so tak berjahitla.. hari sabtu hari tu.. sambil2 nak menunggu kedai hardware bukak utk beli drill hubby ,
sempatlah gi Kamdar Kompleks Bukit Jambul.. so dptlah beli manik sikit2.. jadi balik2 rumah mmg terus semangat nak jahit manik kat baju tu.. jahit..jahit dan jahit... tapi jahit yg simple jer la.. sbb kat Kamdar tak bnyk choice manik dia.. rindu betul kat kedai2 jahit kecik2 kat kampung yg ada jual berjenis2 manik dan boleh pilih banyak2 tapi harga murah..

anyway..gambar kat bawah ni masa tgh jahit manik tu.. skrg dah siap dua2 belah tangan dan dekat kaki baju.. oleh sebab banyak lg lebih manik & labucci.. ingat nak jahit kat leher baju.. walaupun kalau pakai tudung bukan nampak pun..

Bukan apa.. hanya utk kepuasan diri sendiri.. sekadar hobi & untuk cantikkan baju.. dari buat mende tak berfaedah kan..



Jahit manik

~mel
nak order manik online..huhu

5 ulasan:

  1. mel ajar la kin menjahit.. nak jahit baju sendirik

    BalasPadam
  2. hehe.. tah bila masa nyer nak ajar kin.. nak jumpa kin pun susah.. mcm ler rumah jauh sgt.. sekangkang kera pun xsampai..huhu.. :P

    BalasPadam
  3. hehehe. takut la nak gi kaco org baru kawen.. ekekekeke

    BalasPadam
  4. lupa lak..check out this website: http://amoi2505.fotopages.com/

    BalasPadam