Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 3 April 2011

Mini Cacti..

Ada banyak perkara yg nak cerita pasal Melbourne trip.. tengokla nanti kalau ada masa aku update sikit2.. Btw kat melbourne aku xde shopping ape sgt pun.. mmg tak plan nak shopping apa2 pun.. Lagipun Australian currency skrg tgh naik.. lebih tinggi dari USD so mmg kena tukar duit banyak.. huhu.. so.. no shopping laa..

Anyway, Pada hari Khamis petang kami pergi ke St. Kilda beach, saja jalan2.. tengok2 ada market yg amat menarik.. ada dua perkara yg aku beli kat situ.. yang pertama adalah beads marble.. (nnt kalau ada masa aku update pasal beads ni).. dan yg kedua adalah mini cactus.. yg sgt2 kecik dan diletak dalam bekas yg ada magnet belakangnya utk dijadikan fridge magnet.. hihi.. harganya AUD6.50. Bila nak beli tu penjual tu siap tanya.. 'are u travelling to somewhere in the next few days?' aku cakap yes. Pas tu dia tanya.. 'by flight?' aku cakap yes la jugak.. haha.. Then dia pun terus amik mini cactus tu dan pack elok2 mcm kat bawah ni..

photo 3.JPG
Penjual tu letak bubble rap dan bagi mini cantus tu terletak kemas dlm bekas kat atas ni.. so selamat dibawak.. xde goyang2...

photo 4.JPG
Ini dia mini cactus bermagnet yg aku beli kat market tu... sgt comel..hihi...

photo 5.JPG
Penjual tu siap bekalkan instruction tentang penjagaan mini-cactus ni. Rasa2nya kat malaysia mungkin ada mende ni.. tp dah jumpa kat sana.. beli je la sbb minat kan!


~mel

Tiada ulasan:

Catat Ulasan