Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 16 Mac 2014

Sydney Day 1 (live blogging)

Alhamdulillah.. pagi tadi aku dan my fren selamat sampai Sydney berdua.. perjalanan agak smooth.. dari Penang - KL - Sydney. Naik2 flight kami pun terus zZZZzz.. Sampai2 Sydney semua berjln lancar.., Cuma time kat immigresen Sydney after dah cop pasport, kak mona dah lepas masa tu tetiba sorang pegawai imigresen cina pompuan panggil aku. Dia tgk kad kastam aku dan tanya u r a lecturer? Aku ckp yes.. Pastu dia panggil aku bawak pi ofis dia.. suh aku tggu luar.. masa tu dh gabra apasal pulak... Bila dia dtg.. senyum.. cakap it's ok, you're good.. Fuhhh lega.. Pastu bila pi kat my fren dia dah gelabah tanya aku pi mana sbb tetiba ilang.. huhu.. Kira itu jela yg gabra sikit.. yg lain ok...

So.. layan je la gambar2 kat bawah ni.. ngantuk dan penat pulak..




Sampai Sydney airport.. 

Tgh cari kenderaan ke hotel..

Otw to hotel naik shuttle..

Season Plaza Hotel.. tmpt kami berdua tinggal..

Shopping kat Paddy's Market.. best market ni.. jauh lebih murah dr Victoria Market, Melbourne. Aku & kak mona pernah pi melbourne.. jd sama2 terkejut dgn harga brg kat paddy's market ni..

Selfie di Paddy's Market

Suasana di pasar..


Aku pun apa kurangnya.. huhu

Macadamia.. kekacang popular aussie..

Lunch.. hari ni.. Roti garlic nan & vegie korma..

Waktu solat Sydney...
Buah buahan beli di pasar...

ok stop dulu... ngantuk...

~mel













1 ulasan:

  1. Welcome to Sydney, Mel.

    If you get a chance, you should try Mamak. I'd be interested in your opinion.

    BalasPadam