Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Rabu, 19 Mac 2014

Beza...


Gambar di atas hanyalah gambar hiasan.. hihi.. aku masih di Sydney.. esok mlm akan pulang ke tanahair.. Mula nk live blogging bnyk2 tp tiap hari bila blk bilik dah penatt.. huhu..

Ok hari ni pun penat sebab one whole day mendengar pelbagai jenis talk.. anyway just nk cerita beza seorg isteri yg tidak bermadu dgn isteri yg bermadu.. my kawan yg bersama2 gi sydney ni adalah seorg kakak berusia 52 tahun.. dia ni pensyarah dr other center in usm.. Dia adalah isteri kedua seorg pensyarah di usm jugak.. Hubungan dia dgn first wife looks ok.. ada gmbr bersama2 dgn first wife dlm fb dllg.. lagipun dah lama dia kawen.. anak sulung pun dah umo 25++.. 

Aku ni kan suka observe org, sydney is my first time travel dgn dia.. pernah kerja dgn dia tapi xrapat.. dia ni baik lah org nya.. masa first day dtg.. of course aku sbg seorg isteri akan gtau my hubby  apa2 perkembangan.. dah smpi la.. itu la .. ini laa.. Perkara wajib klu pi mana2.. tapi bezanya dia.. first dia bkn inform hubby dia tp dia inform mak dia ttg ketibaan si sydney.. hubby dia mmg dia xinform.. aku tau sbb dia citer dia dah gtau mak dia.. anak dia.. tp dia ckp malas call hubby dia sbb nnt hubby dia mcm xkenal dia yg guna no aussie... erk! Dlm hati aku ckp, sms la dulu gtau tu adalah dia, then baru call.. kan..

Dan dlm 4 hari ni mcm dia xcontact hubby dia.. just td baru dia ckp ada sms dgn hubby dia.. aku rasa kesian pulak.. di usm nmpk diorg mcm psgan yg ok.. so aku assumekan mmg kehidupan org bermadu mcm tulah kan.. bila terpaksa berkongsi suami dgn org lain.. mmg terpaksa xboleh contact suami all the time la kot..  apa2 dia just contact anak2 dia jer.. 

Dan setahu aku hubby dia dah kawen lagi sorang.. no 3 tapi xtau la dia tau ke idak.. aku tak tergamak nak tanya.. huhu

Anyway.. itulah org bermadu.. kesian.. 

Aku sbg manusia biasa.. mungkin xmampu kot klu terjadi pd diri aku.. mmg mati aku dibuatnya.. 


~mel
nauzubillah..

2 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam