Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Isnin, 3 Mac 2014

Monday..


Pagi ni xde apa plan... so duduk rumah je la.. ingat nak baca draft2 proposal student-student PhD aku yg ada 2-3 orang yang perlu dibaca. patutnya dalam sabatikal xyah buat, boleh serah pada co-supervisor tapi kesianlah pulak.. pagi2 incik suami dah email mintak tolong isikan borang claim dia.. haaa.. dulu masa sesama kat usm semua isi2 borang ni aku yg tolong buat... ehh.. ni jadi PA dari jauh la pulak.. isi borang virtual la pulak... Bila incik suami jauh ni mood memasak pun kurang, tapi perlulah jugak masak dan makan.. lagipun dah tak de peneman utk lunch, so baik ler masak simple2 jer kat rumah.. hari ni ingat nak masak ayam masak kicap je la.. (tapi kicap dah habis, kang kena pi kedai beli..huhu).. 

Tu gambar telur kat atas tu sebab baru pas basuh telur.. sgt penting upacara membasuh telur ni sebab cer bayangkan kalau telur tak basuh.. tetiba bila kita pecahkan kulitnya termasuk dlm telur.. sedangkan telur tu dtgnya dari *@&@% ayam.. entah2 kulitnya bernajis.. so.. puan2 sekelian sila basuh telur sebelum masak.. dan jgn beli makanan dari tukang masak yg tak basuh telurnya..esp kat pasar malam... 

okla sebenarnya xtau nak cakap apa.. huhu.. cuma cadang nak jahit batik pants hari ni.. dok tgk org dok post pasal batik pants & pelikat pants.. teringin nak buat utk sendiri.. kain pelikat & kain batik berlambak ada.. tp zaman dulu2 mak marah gunting kain pelikat/batik ni..membazir katanya... tp tak pe lah kan.. aku nak try guna kain batik sarawak.. ari tu tanya kat hubby kot2 dia nak... dia cakap... ishhh... xmo la..huhu..

~mel

Tiada ulasan:

Catat Ulasan