Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Selasa, 28 Oktober 2008

Exam...

Tadi aku ada exam di Pusat Bahasa.. exam BM peringkat Maju.. actually aku terpaksa amik kelas ni atas beberapa sebab yang tak dpt dielakkan... & BM aku mmg tahap kritikal teruk.. huhu... Aku memang selalu ponteng kelas tu.. dan aku rasa aku betul2 belajar dalam kelas tu pada hari terakhir kelas pada minggu lepas.. itu pun sebab kelas tu review soalan tahun lepas.. kesimpulan dari exam tu... ada dua bahagian.. satu bertulis dan satu lisan.. yang bertulis tu ade 3 bhg.. terjemahan, tatabahasa & karangan.. aku rasa bhg terjemahan & tatabahasa tu agak konfiden jugak sbb malam td xtido (:P) study.. tapi tang karangan tu mmg aku rasa out betul... idea tak de.. bahasa berterabur.. tah ape2 tah... Anyway.. aku doa lulus pun okla.. aku tak sanggup betul kalau kena repeat kelas tu... sengsara dibuatnya...


After exam pagi, aku dan sorang kawan aku satu department yg sama2 kena paksa amik paper ni gi cafe utk lunch. Sebenarnya mmg aku xselera nak makan tp dok fikir nak oral exam ptg.. so kitorang pun pergila lunch. Oleh kerana xnak makan nasi, kitorang order mi bandung kat salah satu gerai kat kafe tu.. sambil tunggu tukang masak masak.. kitorg dok kat depan kaunter tu.. tetiba makcik kat kaunter tu sound.. eh.. lalu sikit pergi sana org nak amik barang.. Aku pandang kawan aku (salmiza nama dia).. salmiza pandang aku.. dlm hati aku cakap.. melampau makcik ni.. selamba je sound kitorg yg xbersalah ni.. Pas tukang masak dh siap.. kitorg pun capai sudu sambil nak bayar.. aku sambil tu tercari2 manalah tisu.. tak nampak.. so aku tanya aa kat makcik tu... "makcik.. ada tisu tak?".. makcik tu pandang muka aku.. buat tak tau jer.. salmiza pandang muka aku lg.. kitorg pun blah...


Sampai tempat duduk...order air (kendondong asam - feveret aku skrg ni).. pastu salmiza terus bersuara... eeii..geramnya kat makcik td.. buat kita macam ape jer.. agaknyer dia ingat kita student kot.. aku pun cakap.. tulaa.. teruk betul.. mcm kitaorg tah ape2 jer dia layan.. Salmiza pun tanya aku.. agaknyer rupa kita ni mcm tak layak lg jadi lecturer agaknyer.. dan tak gaya tak nampak mcm lecturer.. macam kerani2 gitu.. huhu.. Aku pun cakap... alaa.. Salmiza. ko tgkla opismate kita.. dlm department ada 60 lebih lecturer.. semuanya senior2 belaka.. kitorg jer yg nampak agak jelita.. huhu.. :P Tu sebabnyer org selalu ingat kita ni golongan pekerja pejabat.. huhu.. lagipun kitorg tak pakai spek tebal.. mmg xde karektor akademician laa... Tapi tu laa kan.. takut2 jugak derang tgk muka kitorg mcm tak cukup pandai jer nak ngajor org... huhu...


Pas makan we all balik opis kejab.. and then menapak gi pusat bahasa lg tu oral exam.. yang ni memang aku rasa entah apa2 je.. tawakkal jer la.. aku rasa kelam kabut sangat sbb aku biasa cakap campur2..bila kena cakap 100% BM.. mmg aku fail betul bila cakap melayu 100%.. haha..padan muka.. buat lagi.. tak tau la aku kalau pas lulus BM maju ni, kena observe time mengajar dgn menggunakan BM... huhu.. tunggang terbalik aku nanti dibuatnya...



anyway.. thanks kat f yg dari smlm dok teman aku.. suh study.. jgn tido.. wish me luck seribu kali.. dan mcm2 la... dari jiwa aku kacau jd xkacau dah.... mekasih sgt2...



mel~
bahasa jiwa bangsa... err... ye ke..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan