Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Rabu, 15 Oktober 2008

Letih..

Today memang hari yg meletihkan.. sgt letih.. tp macam biasa letih2 pun kena harungi juga kan.. Kadang-kadang rasa macam nak take a break.. kalaulah life ni boleh direhat2kan kejab... kan senang.. kalau rasa nak hidup.. hidup pastu break kejab.. pengsan kejab ke.. macam dalam moovie omputih masuk dalam ais ke.. atau cubicle ape2 lepas tu set bila nak bangun.. bebilalah.. tahun depan ke.. 1000 tahun lagi ke.. pastu bila bangun still young and healthy.. kalau yg lelaki masih gagah perkasa & yg perempuan masih cun dan menggoda.. huhu.. tapi tulah kan.. masa sekolah2 dulu malas belajar kalau tak dah jadi saintis boleh cipta benda2 cenggitu... boleh jugak ajak member2 join travel to the future.... 


Sejak dua menjak ni terlalu banyak perkara yang berlaku yang menyebabkan aku jadi agak "mentally unbalanced" (tiru perkataan boss). Kalau difikir-fikirkan aku sebenarnya tak tau nak go on kalau terus-terusan mcm ni... but then, hidup ni ada up and down.. mula-mula aku mmg tensen dan still tensen dan rasa mcm tak taula nak cakap.. nak marah pun ade.. nak hantukkan kepala kat mana2 pun ade.. nak pakai purdah & berjubah hitam pun ade... hmm.. 


Tapi sejak akhir-akhir ini walau dugaan tu masih hadir dan sentiasa dtg tanpa diduga..  aku rasa ada sedikit kekuatan. Walau bila memula didatangkan dgn sesuatu aku akan terkejut, akan tensen.. jantung aku pun agaknya  start jadi unstable.. mulalah rasa sesak nafas.. tapi then bila aku tarik nafas panjang-panjang.. cuba buang jauh2 segala yg negatif-negatif.. aku rasa lega.. That was what happened today.. memula aku sgt tensen, but then bila aku fikir2 balik menensionkan diri aku sendiri adalah useless, bnyk mende penting lain yg worth sakitkan kepala dari layan tensen yg saja nak dihempukkan kat kepala aku... so aku end up menyanyi sorang2.. hahaha.. lantakla india kat depan rumah aku cakap aku gila melalak.. yg penting aku dapat meluahkan bakatku yg terpendam... hahaha... gilo!


Mari kita fikir.. kenapa ujian & dugaan ini dtg..  mungkin itulah cara Allah nak bg kita develop kita punya kekuatan diri.. keyakinan diri.. dan perasaan percaya pada diri kita & pada org lain.. Sebab itu aku berdoa... semoga Allah teguhkan hatiku.. dan hati org yg aku sayang.. life is not easy tapi dengan keyakinan we will make it to the end.. walau apa jua yg hadir.. 



mel~~
i'm okay.. i'm okay and i wanna be okay throughout the journey of life..




2 ulasan:

  1. ala mel...jgn letih2,
    take care ye...

    BalasPadam
  2. glad that u r ok.

    kak wan suka sangat nyanyi dlm keta... rasa puas!

    BalasPadam