Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Isnin, 20 Oktober 2008

i love my students...

Hari hujan lebat.. jam dah menunjukkan 4.50ptg.. nak tak nak aku kena redah jugak hujan tu.. kalau tak nanti aku lambat masuk kelas.. aku ada kelas ganti pukul 5-7ptg. Dah lah hari ni aku bawak laptop aku ke ofis sebab aku nak siapkan pembentangan utk meeting pagi esok.. so aku boleh prepare terus dlm laptop aku jer.. Nak buat macam mana..hujan pun hujan laa.. harap selamat laptop dlm beg.. malas dah aku nak naik ofis semula lepas kelas.. redah jer laa...

Kira kuyup jugaklah aku nak smpi ke kereta.. mujur hari ni tak pakai baju kurung jadi xdela nmpk baju mlekap2 kat badan sgt.. sesampainya aku kat level bawah kompleks dewan kuliah & tutorial ternampaklah seorg pelajar aku... Musa nama dia.. dia nampak aku terus tanya.. kelas kat mana.. aku pun cakap kat tempat biasa laa.. tingkat dua.. so aku pun terus je naik.. sampai kat kelas kat atas.. tgk2 kelas kosong.. aku pun jalan jela terus kot student2 aku guna kelas lain.. smpi ke hujung tak de org pun dlm semua kelas.. aku pun pergi je la ke kelas aku balik.. si Musa tu pulak dtg kat aku cakap.. tak nampak pun org lain... aku ckp hujan kot.. may be derang lambat.. tetiba nampak lg dua org pelajar lelaki.. si Musa cakap kat aku.. yg dua org tu housemate dia.. So aku pun masuk dlm kelas.. tunggu kat dlm la.. letih aku berdiri.. ketiga2 student tu masuk jugak dok kat belah belakang kelas..

Sambil dok boring tu aku pun on talkanout kat pda aku.. ckp ler kat siapa lagi kan... huhu.. betapa tensen aku sbb 3 org jer student aku yang dtg... dia pun cakap.. masa dia study dulu.. ujan2 pun dia gi kelas.. xde ponteng kelas.. (huhu.. aku tambah ni)dan dia sarankan aku bagi markah sikit kat bebudak tu... huhu.. tapi diakan seorang yg berhemah.. pemandu berhemah.. agaknyer time kat 'u' dulu pun sure berhemah.. huhu..

Sambil2 tu student yg tiga org ni sempat gak interbiu aku.. tanya aku lecturer baru ke.. study mana dllg.. amboi bestnyer derang jd interbiuer ... Bila dah tgk jam 5.25 aku pun cakap kat derang... balik je la.. sebenarnya aku pun dah malas nak tunggu.. perut aku mmg dah lapar sebab malas nk gi lunch tadi... Aku ckp kt student 3 org ni aku bg bonus mark sbb derang dtg hari ni.. so kitorg pun balikla... huh.. kalau aku tau.. tak ku redah hujan lebat td... grrrrr....


Aku ni tgh pening ni.. bila la aku nak ganti lg kelas ni... tensen. tensen,... ada lg 3 group x present sedangkan kelas lain dah habis presen semua...aduss.. minggu depan dah study week... pas tu derang dah exam... huh! tensen betul aku dgn bebudak ni... silap2 aku terpaksa suruh 3-3 grup tu present kat dlm opis aku je la.. grrrr... Baru la aku tau perangai student 'u' kat msia... masa aku undergrad dulu.. omputih aku tgk jarang yg ponteng kelas... msia..msia...



mel~
i really..really love my students.. apa aku nak buat dgn derang ni.. nak denda ape laa...

2 ulasan:

  1. dat's Msian culture la Mel..cannot help!hehehe

    BalasPadam
  2. hmsk...hmsk... segan seh aku nak kumen entri yang satu ni.. wawawawaa....

    *alhamdulillah tempt aku blaja takde masalah ponteng-ing. budak bumiputera boleh hitung guna tangan jer... kebanyakkan chinese (local & foreigner, malaysian + indonesian). kalau aku punya individual view kan,... main problem kat sini susah nak kongsi ilmu. semua sorok-sorok ilmu. itu pengalaman aku kat sini la. yang lain2 memang takde masalah sangat. tapi lecturer kat sini, either chinese atau indian dr india, rata² low profile giler...

    so, tabik spring aku kat nko mel... =)

    BalasPadam