Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Isnin, 15 Disember 2008

laparlah..

Bangun2 dari tidur tadi rasa lapar sgt.. tak keruan dibuatnyer.. since kat nz ni mmg selalunya makan sekali jer sehari (makan beratlah.. makan ringan2 bnyk kali.. huhu). Aku makan nasi (lauk dalca kambing + sambal sotong) pukul 5.30ptg cenggitu.. so pas tu nk tunggu maghrib aku tertidur... zzz... bgn2 maghrib memang rasa perut lapar gilo.. nak makan ape ekk..

So aku decide nak buat cekodok.. aku ni satu problemnyer.. kalau cekodok plain jer mmg kurang sikit.. so aku buatlah cekodok yg xberapa plain.. iaitu.. tepung secukup nak buat, bawang, udang kering, garam dan sedikit serbuk kunyit. Yang penting nak bg ada rasa udang kering dan bwg tu tp aku tak suka lah pulak ada bwg2 berselirat dlm cekodok tu.. so caranyer aku blend bwg + udang kering smpai hancur tiada serat2.. campur dgn tepung, air dan sume2 lah secukupnya... kacau bg sebati.. then goreng..

Bila dah masak.. angkat.. makan dengan sos.. sedappp..

dan ketika post ini ditulis aku sedang makan cekodok segera aku dg sos.. perut pun dah berterima kasih.. kepada sesape yg nak cuba resepi di atas.. cubalah.. sure puas hati.. terutama ketika perut sgt2 lapar.. sedap xsedap pun belasah jer..

:)

mel~
bestnya tido.. sedapnya makan
x sabar nak balik msia sbnrnya...

2 ulasan:

  1. pandai gak Mel masak..nnt senang la si Joe nk melantak..hihi

    BalasPadam
  2. hihi.. setakat pandai masak cekodok tu xde la masuk lam kategori pandai.. huhu..

    BalasPadam