Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 7 Disember 2008

Sense of belonging..

Aku bertolak dari Penang jam 6.40ptg Rabu dan sampai di NZ dlm pkl 1 tghari khamis waktu tempatan (pg waktu malaysia). Transit di KL dlm 2 jam ebih.. sempat gak call si dia kejab from KLIA.. which is melegakan aku sbb aku mmg harap dpt call dia b4 gi NZ walaupun dia dah call aku pg2 buta sebelumnya.. Di sepanjang perjalanan aku dari KL ke NZ (naik Malaysian Airlines) aku tidur jer... headfon pun x aku keluarkan dari sarung plastik.. aku mmg sgt2 letih dengan aktiviti yg tak henti-henti dari pre-pindah tempohari.. Tapi biasala..tido atas flight mmg asyik terjaga2.. mujurla aku duduk sorang sbb tak ramai org atas flight.. so agak selesa jugakla..

Actually aku dah lama tak naik MAS ke NZ.. aku lebih prefer Singapore Airlines.. however bila aku naik MAS kali ni mmg terasa banyak berbeza.. dgn tambang yg lebih mahal dari biasa sebab musim panas (RM5500++).. service yg diberikan mmg agak kurang. Seingat aku dulu2 kalau naik MAS..mlm2 tu ada steward/es akan jalan2 offer air ke.. kacang ke.. cookies ke.. skrg ni nak air gi cari sendiri.. pastu derang mmg xdela cam dulu ramah mesra.. pastu suasana dlm flight pun xse best singapore airlines (i'm comparing now).. frankly speaking mmg spore airlines jauh lebih bagus servicenyer.. tapi tak taula.. coz dah beberapa bulan gak tak naik spore airlines.. huhu.. entah2 sama jer dgn MAS..

Anyway.. sampai2 di NZ aku mmg tido.. tido dan tido.. i don't know how many hours tp aku rasa tak larat sgt nak bgn.. makan pun tak lalu.. After aku dah rasa puas tido..barulah aku keluar merayau melihat situasi kat sini after berbulan2 aku tinggalkan.. hmm.. terus-terang.. aku rasa lain sgt.. Aku mmg suka NZ.. environment sgt indah.. tenang.. dll.. sepanjang 5 tahun aku menetap di sini aku mmg rasa this is the place that i want to be.. tapi kali ni bila aku kembali setelah begitu lama di malaysia.. tiba-tiba aku rasa tiada perasaan sense of belonging kat sini.. Dgn status aku bertaraf penduduk tetap NZ.. aku pernah berhajat utk menetap di sini selama2nya..

Tapi.. since aku balik ke Malaysia.. dan bila aku kembali ke sini beberapa hari lepas.. aku dah tak rasa sense of belonging kat sini.. semuanya rasa dull.. rasa tak bermakna.. Perasaan sense of belonging aku tiada lg di sini.. Bila aku fikir2kan balik perasaan sense of belonging tu bukan sebenarnya di mana aku berada.. tapi di mana hati aku berada. Yes.. my heart is not here.. walau bagaimana indahnya di sini... tapi kalau hatiku tiada di sini, tak ada maknanya.. i don't belong here anymore.. hatiku ada di sana.. bersama dia...


lagi 2 minggu lebih kat sini.. hmmm...



mel~
wish that he is here with me...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan