Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Khamis, 16 Julai 2009

aksi2 terkini..


Berkejar ke sana sini pada hari ini membuatkan rasa lembik & lapar.. (lepas berbuka boleh ckp laparkan?).. mula ingat balik rumah nak masak tp atas saranan incik boss supaya aku beli aje makanan, aku ke khaleel nasi kandaq otw balik keje.. dekat umah aku je khaleel ni.. sambil nak ke khaleel tu terbayang2 lauk2 ayam yg ada kuah warna merah & warna hitam.. dlm hati dan aim nak beli ayam kuah hitam...(aku sbnrnyer jarang2 me'nasikandaq'kan diri walaupun duduk kat penang..)



inilah bungkusan nasi yg ku beli dari khaleel. yg aku perasaan kedai2 mamak bnyk yg agak 'lestari' pembungkusannya.. maksudnya tak guna polistrin.. walaupun susah nk makan dgn balut kertas ni tapi tak mengapa kawan-kawan.. utk bumi kita jugak.. polistrin tu makan masa beratus2 tahun utk lupus.. so baiklah guna kertas.. kalau ada mangkuk tingkat lebih baik bawak mangkuk tingkat utk tapau makanan...huhu..


woooshh inilah rupanyer nasi aku yg jadi hitam legam dgn kuah campur.. sayur yg kuning pun jd warna hitam gak... apa2 la..yg penting ayam tu nampak menyelerakan..


besar giler ayam dia.. lebih besar dari kandungan nasi dlm bungkusan tu.. rasa macam tak terabih pulak.. tp apakan daya.. kelaparan mengatasi segala-galanya...


akhirnya... habis.. :P


~mel
try2 menceria2kan diri...

7 ulasan:

  1. manade rakus.. tikus jer.. tak tingin ke makan nasi kandaq??

    BalasPadam
  2. sedapnyee Mel, berselera nengok m:-) hehehe cam ni nye gaya esok lunch memang le kena carik nasik kandaq :-) hehehehe terigin plak dahhhhhhhhhh.. tapi cni nye tak sesedap kat penang :-(.........

    BalasPadam
  3. Ya Allah ... Banyak nyer makan ... Takpe maintain slim ...

    BalasPadam
  4. salam perkenalan..x sangka lah pulak from blog salam sejahtera saya cuba jengok blog ni.."the unexpected journey of my life"...bunyinya mcm bunyi suarahati saya...bila jengok..masyaallah setting background blog ni sebiji serupa blog saya..pasti tiada ynag kebetulan..inikah keserasian atau pertemuan yang di atur oleh Pencipta yang Maha Agung...mohon izin copy luahan rasa kenangan bersama ibu ya...mg dapt dimanafaatkan oleh ramai insan di alam maya ni..syabas tahniah atas posting yang begitu menajamkan nurani saya...

    BalasPadam
  5. @miqs dah makan nasi kandaq lom?

    @k.hani makan musti makan.. gemuk pun xpe..huhu

    @tajamkan nuraniku salam perkenalan jugak.. copyla xde masalah.. semoga ukhwah akan berkekalan insyaallah..

    BalasPadam