Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Khamis, 9 Julai 2009

dolphins shows


dolphins shows, originally uploaded by melati.a.

salah satu show yg amat menarik aku lihat di loro parque adalah
dolphins show.. mmg nampak cerdik betul dolphin2 tu mngikut arahan..
yg paling best sbb dpt tgk dolphin tu secara dekat sgt.. mcm plastik
jer jer texture badan dolphin tu..

kebetulan duduk di splash zone.. mmh saja je dolphin2 tu mendebushkan
ekor2 nya utk membasahkn penonton.. best sgt.. tp yg aku pasan bila
dolphin2 tu kena wat aksi2 menarik pastu sure trainer2 tu bg mkn.. may
be some sort of motivation or upah kot.. kalau ikut educational
psychology ini dipanggil behavioural theory.. bila ada stimulus akan
terjadi response.. meaning apabila kita diberi ganjaran barulah kita
akan bertindak...

haha.. ngajor education plak.. kang masuk lak teori2 lain..
cognitivist ke.. constructivist ke.. ilang pulak citer dolphin..
anyway.. i love the show so much.. masa tu rasa cam pelancong2 lak..
huhu..

~mel
once in a life time..

2 ulasan:

  1. bila lah merasa dpt tgk pertunjukan mcm ni, kalau ada budak mesti lg best. makan budak

    BalasPadam
  2. pertunjukan whales adabudak gi naik sampan dlm kolam.. masih idup budak tu ketika last sekali ditinjau..huhu

    BalasPadam