Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Khamis, 3 September 2009

Jeruk.. jeruk.. lagi..

Semalam tghari aku & boss pergi ke kedai menjual jeruk di Sg. Nibong. Hajat hati nak membeli agak banyak jugalah utk projek jeruk kami. So smlm kami beli 10kg.. Tertarik juga aku dgn kedai jeruk ni.. macam berminat jer sebab aku mmg hantu jeruk kan.. dan aku rasa pasaran pun agak baik.. aku sebenarnya kurangla minat bab bisness ni.. kurang pandai pun yer jugak tp tetiba minat lak nak memasarkan jeruk ni.. tengok la camne kan..

Yang buat aku minat kat kedai ni sebab kedai melayu.. dan yg paling best sebab aku tengok sambil2 menjual, akak kedai ni dok mengupas buah pala jugak.. so aku percaya la kedai ni bukan hasil cha ya nun alif.. kat bawah meja dia siap ada guni gula lagi.. hehe.. siap amik bukti tu.. tapi may be lepas ni nak gi cari kat sungai ara pulak..kot2 ada kedai yg lagi murah.. ish..ish.. mmg betul penggemar jeruk kami ni.. walaupun xberapa baik utk kesihatan.. :D

So.. ada sape2 berminat nak jadi agen kami tak? Sbb ingat nak beli satu bonet kereta bawak balik KL raya nnt ni..

Jeruk madu Pulau Pinang


tokey kedai jeruk..

buah pala

tgh kupas buah pala ni..



~mel
baru pas hntr 10 kg jeruk.. err.. stok kat umah tggl satu pack jer.. adehh...

6 ulasan:

  1. aku suka jeruk...hohoh...selalu beli,tapi beli yang campurnya

    BalasPadam
  2. mel..raye kite nk g umah mel yg kt kapar..nk mkn jeruk..leh x?

    BalasPadam
  3. PIkir2 balik..naper jeruk?..Apa bestnyer jeruk.. Mungkin sbb I orang sini ... so tak rasa apa yang bestnyer buah pala tho dulu masa study kat KL kawan2 suh awak balik... (^^) Upanya Penang terkenal ngan buah pala ekk..ehehehehe

    BalasPadam
  4. bestnya kalau ada kat ipoh. jeruk buah salak yang paling best sekali...buah pala ada buat jeruk ke?

    BalasPadam
  5. salak mmh best, pala buat spoil je bila bercampur dengan jeruk2 lain tu

    BalasPadam
  6. @paer jeruk campur mmg best.. mmg selalu beli yg campur..
    @atun.. meh meh.. nnt kita beli sepaket utk atun.. :P
    @~pengi mmg penang terkenal ngn buah pala.. tp jeruk pala xberapa besh aa.. kureng skit.. jeruk lain best..
    @salam sejahtera jeruk salak mmg best..suka..suka.. buah pala jeruk mmg wujud :P
    @boss jeruk pala yg lebih2 tu sape nak makan?

    BalasPadam