Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Jumaat, 4 September 2009

pos malaysia


pos malaysia, originally uploaded by melati.a.

Smlm sesampainya aku kt rumah after balik kerja dan membeli juadah
puasa.. tetiba ada satu call.. ringkasnya org yg call tu ckp.. boleh
tak dtg ke pej pos kt jeti.. parcel JERUK yg aku hntr tghri tu.. kuar
air meleleh.. terkejut aku.. aisehhh.. time tu dh pkl 6.15+.. aku pun
ckp ok nnt aku gi sana tgk..

time tu kepala aku dh weng.. cemana ni.. so aku call boss.. sian dia
tgh jln kaki nk gi beli juadah brbuka.. dia ckp nnt dia temankn aku..
aku pun siap2.. capai gunting, gam, plastik sampah hitam & ape2 yg
boleh mmberi bantuan pd parcel aku nnt. tak lupa juga tingatkn sure
kena buka puasa kt sana @ tgh jln, aku capai air bandung cincau yg aku
beli, masukkn dlm tumbler besar.. bwk sekali.. mknn pun aku bawak
jugak..

after amik boss.. kitorg bergegas ke jeti.. biasala boss memandu kan..
sampai kt pjbt pos tu.. actually takut gak sbb takut kena marah ke sbb
packing xbetul.. bila sampai2 layanan amat baik sekali.. bila bukak
parcel.. derang siap tlg providekan plastik.. tlg bungkuskan.. which
buat aku rasa layanannya superb.. tgk2 ada satu bungkus jeruk terbukak
seal dia.. patutla.. yg lain ok.. so yg tu distaple kan dan operasi
bungkus pun dibuat betul2..

tgh bungkus azan berbunyi.. dtg sorang ni (muka agak serius).. hulur
sebungkus air suh aku & boss bukak puasa.. lerr.. air aku tggl dlm
kereta..

anyway.. setelah selesai aku & boss pergi ke kereta.. kitorg bukak
mknn depan ofis posmalaysia tu.. mknan murtabak xde potong2.. cubit2
je.. mkn kuih & then balik.. hehe.. best gak buka puasa depan pos ofis
tu..

anyway.. aku nak ucapkan jutaan terima kasih atas bantuan pekerja2 pos
malaysia di bangunan tunku syed putra penang.. derang ni bhg parcel2
ni kt bhg belakang bangunan.. thanks so much utk kecemerlangan anda..
u have shown us yg tanggapan kita pd sistem perkhidmatan di msia mampu
dipuji dan first class. terima kasih utk semua.. kerana bukan sorang
je yg tolong kami.. ramai.. terima kasih bnyk2..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan