Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 27 Disember 2009

True Move..


True Move.., originally uploaded by melati.a.

Pengembaraan Kembara 4 Negara tempohari bermula di Hadyai, Thailand.
The first thing yg aku realised was the fact that my DiGi still on
DiGi status until 1/2 hr perjlnan melepasi border Thai. Pelik!
Patutnya masuk2 border dh tukar status ke roaming.. Tetiba smpi satu
tmpt.. Alamak!! No Service!! Baru aku tingat.. Aiseh.. Aku patutnya
activate dulu roaming coz aku guna postpaid!! Dulu guna prepaid mmgla
auto roaming..

Sampai di Prince of Songhkla University, first thing yg aku tnya wakil
student PSU tu.. ada jual sim prepaid tak kt situ? Mamat tu org
Pattani, so boleh ckp Melayu dialek Kelante.. Dia ckp kat aku jgn
risau jab lg dia bwk aku gi beli sim prepaid..

So b4 kitorg checkin guest house uni, dia bwk aku kt satu kedai uni &
beli simcard prepaid True Move ni.. Harga utk satu sim lebih kurang
RM4.90 dan spjg 3 hari di sana aku hnya top-up dlm RM9.00 dan still
ada balance rasanya dlm tu.. Yg bestnya topup dia ada 3 je.. RM2, RM5
& RM9.. Lain takde..

Tapi xtaula kan berapa bil my hubby this month psl dia yg kena call
aku dr Msia.. Huhu..:P

~Mel

Tiada ulasan:

Catat Ulasan