Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Selasa, 24 Mei 2011

Excited..

Ok.. memalam buta dah nak tidur ni berblog pulak.. actually in the first place nak abiskan baca thesis PhD utk dinilai tp kepala macam xmo terima pembacaan.. penat hari ni full day of meeting.. Sejak beberapa hari ni aku mmg try to takes time utk menjahit.. so dah hampir siap sepasang baju kurung yg kainnya aku beli dari kakak ipar aku.. cuma bahagian yg perlu jahit tgn jer yg belum diselesaikan... Sementara nak jahit tangan baju tu.. tetiba teringat baju eryna yg aku dah potong dari kain baju aku yg dah tak muat.. so rasa excited pulak nak siapkan.. so since smalam aku try jahit sikit demi sikit.. dan akhirnya.. malam ni aku berjaya siapkan... yiehaa... seronok betul rasanya.. berjaya jahitkan dress simple utk eryna...


excited
Ni time first nak jahit poket.. mesin jahit tepi aku dah uzur sket since ada part yg patah kat tapak dia.. aku gam dgn seloptep bolehla berfungsi tp jahitan tak lawa sgt dah.. tapi xpe.. as long as berfunggi... aku saja letak poket warna merah, saja nak bagi kontras... kain merah tu aku dapat dlm scrap bags yg aku beli dari MyBotang..

excited
Jeng jeng jeng... ini baju eryna yg dah siap.. aku buat panties sekali haha.. bukan ape.. kang susah pulak yg cari yg sesuai.. so biarlah sepasang.. :P

excited
Bahagian belakang panties yg aku saja try guna one of the function kat mesin jahit Singer aku yg agak baru jugak la beli... tapi dah lebih setahun kot... :P

excited
Akhirnya... let's start each day with a great big smile.. :D

p/s sebenarnya butang lom jahit tu.. haha.. tp dah tak sabar nak pos gambar... :D

~mel

2 ulasan: