Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 15 Mei 2011

Projek Weekend...

Okey.. susah betul nak cari beg yg memenuhi spesifikasi aka memenuhi kehendak aku.. hehe.. (alasan). So dah beberapa lama aku teringin nak buat beg utk keperluan mengisi barang eryna. Beg yg aku inginkan adalah simple beg yg boleh muat satu botol susu, satu @ dua keping diapers, purse/iphone purse aku dan sehelai dua sapu tangan/baju eryna..

Hari ni aku bertugas di desasiswa.. so xleh nak gi mana2 sebab menunggu kehadiran penghuni sementara desasiswa utk ambil kunci.. so terpaksa dok umah aje.. masa itulah yg aku guna utk menjahit beg kat bawah ni... hihi.. dah dirasmikan pun gi pasar malam tadi... :)


PROJEK WEEKEND
Disebabkan xde 'batting' yg sesuai, so aku guna span biasa jer utk batting beg kecil ni... ok gak!

PROJEK WEEKEND
itu dia interior dlm beg ni.. aku guna valcro jer utk jadi pelekat beg.. senang & simple..

Actually projek weekend aku ni sebenarnya aku mulakan dgn 'tempahan' dari @aliffzachary utk buat beg simple sempena hari guru esok. Nak bagi kat cikgu Rafidah katanya. So, aku pun jahitkan beg kecil itu dan kemdiannya diisi kat hari guru seperti di bawah. Esok nak bg cikgu rafidah..

projek weekend

Itu lah projek weekend aku... hajat hati nak gunting baju kurung Pahang utk diri sendiri.. ada 3 pasang kain lom berusik... + nak jahit baju kurung pertama eryna buatanku sendiri.. hihi.. tp baju kurung pertama eryna dah siap.. kakak aku dah tempah di Kelantan utk hari raya... :P

~mel


2 ulasan:

  1. wow kak mel!!! impressive la.
    siti xreti jahit.sob3~
    sng x jahit?ke kne ade passion?

    BalasPadam
  2. hihi.. yg penting kena ada minat siti.. passion really important.. dan kena sabar.. tp kak mel ni kurang sabar sikit.. bila dah start jahit tak sabar nk siapkan.. :P

    Dulu kak mel ada belajar jahit baju.. tp yg beg ni exploration sendiri.. gitu gak dgn jahit manik kat baju... belasah jer.. :P

    BalasPadam