Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Khamis, 5 Mei 2011

Kebab...

Teringat-ingat kebab di Melbourne.. actually one of my favourite food is kebab. Tapi bukan kebab kat malaysia coz for me kebab kat malaysia ni 'tipu punya'.. sebab daging yg sikit, sayur & bawang jer yg banyak... huhu.. Masa aku wat first degree di UK mmg Donner Kebab (kambing) adalah makanan rutin yg aku suka.. Ataupun kalau nak lagi best boleh order pizza dgn extra topping donner kebab... perghh.. sungguh lazat.. tambah pulak dgn cheese banyak2.. mmg heaven... Rindu betul dgn kebab UK..

Di NZ pun kebabnya sedap.. mmg favourite jugalah.. Since balik dan menetap kat malaysia mmg kerindu rinduan kepada kebab NZ.. Time gi Melbourne hari tu.. tgh jalan2 ternampaklah kedai kebab halal... wahhh.. terujanya aku.. So one of the days kat sana, kami pun singgah la utk beli.. Harga utk satu adalah AUD8.50.. which is kalau convert dalam RM30.. haha.. so kalau nak makan kat sana, jgn convert.. kalau tidak tak makan la jawabnya..

Aku beli Donner Kebab and hubby beli mix kebab (kambing + ayam).. Dengan harganya yg AUD8.50 tu.. kebesaran kebabnya amat melampau... haha.. patutnya kitorang beli satu dan kongsi dua org.. tp sebab dah beli sorang satu..kenalah habiskan.. hihi...
Ini lah kedainya.. hubby kat depan kedai tu bersama @amirulzahid & @akmalzahidi

Pasti halal..insyaallah..

Itu dia kebab yg sangat besar tu.. jenuh nganga mulut nak makan...

Hubby tgh layan kebab.. tak pandang kiri kanan...

Muat ke mulut ni nak masuk..huhu

Makan kat tepi padang sambil diperhatikan oleh burung-burung.. Padang ni kat tgh bandaraya Melbourne.. sejuk jugak time ni...

Ini dia donner kebab aku yg sgt besar... nyum nyum..!!


Tersadai kekenyangan setelah selesai makan... nak jalan2 tgh bandaraya pun xlarat dah..


~mel
alahai.. rindu kat kebab ni.. mana mau cari??



1 ulasan:

  1. Kalau rindu, ada satu doner kebab stall ni kat Kota Damansara. Dia punya kebab memang lain dari yg pasar malam tu. Utk maklumat lanjut boleh layari www.projectdoner.com.

    BalasPadam