Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 30 Mei 2010

Crocs..


Crocs.., originally uploaded by melati.a.

Ini kasut Crocs. Aku & hubby boleh dikatakan peminat crocs walaupun
harganya mmg tak boleh tahan.. huhu.. Baru2 ni baru baca email pasal
lambang kasut Crocs yg dikatakan hampir dgn perkataan Allah.. hmm..
Terus terang aku tak setuju.. Aku rasa mende2 cam ni kdg2
diperbesar2kan tanpa alasan yg bagus.. Puas aku dok telek kasut crocs
tu.. Yg aku nmpk gmbr buaya.. Aku tak faham kenapa ia perlu
dimanipulasi kpd perkataan Allah..

Aku masih ingat masa aku degree belajar Grafik.. Belajar proses
mnghasilkan logo.. Melalui beberapa proses transformasi.. Dari bentuk
asal kpd bentuk abstrak.. Aku rasa itulah yg terjadi pd logo Crocs..
Dr bentuk asal kpd bentuk yg telah ditransform..bukan dr perkataan
Allah yg ditransform mnjadi gmbr buaya..

Bagi aku, kdg2 kita tak boleh terlalu ekstreme.. Bak kata hubby, nnt
org2 bukan Islam ingat kita org Islam ni kerjanya nk mencari salah..
Lepas tu nnt, bg aku ada org yg akan pandang serong dgn org2 yg pakai
kasut crocs sbb mcm mghina Islam.. Bg aku kt kasut crocs tu mmg tak de
langsung tertera perkataan Allah.. Kenapalah sampai kita harus
terfikir ada perkataan Allah disitu.. Kdg2 kita kena gak berfikir
positif.. Positif kita sbg org Islam.. Insyaallah positiflah
pandangan org bukan Islam kpd kita..

Sesungguhnya Allah itu Maha Besar..

1 ulasan:

  1. Bodoh sgt la tokey Crocs tu kalau mmg dia plan buat dr perkataan Allah. Mcm mn nk market product dia.

    BalasPadam