Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Khamis, 27 Mei 2010

saje2..

Aku rasa sekarang ni mcm aku tak boleh nak duk kat ofis aku ni... aduhaii.. duk jer kejab kepala mula sakit.. rasa loya semacam dan perasaan macam2 yg hadir.. eeeiii.. tak tau lah nape.. Bila loya tu nak kena pulak cepat2 gi toilet.. kang tong sampah jadi mangsa.. Fenomena ni aku rasa pelik sebab biasanya org loya2 ni dlm first trimester jer.. ni aku dah cam terboyot2.. tapi masih lagi tak habis2 dgn loyanyer.. Yang paling tak best sebab aku dah kurang selera makan.. Kdg2 tu hati terlonjak2 nak makan something.. tapi bila sampai masanyer.. eeiiikkkk.. tak rasa nak makan.. contohnya macam pagi td..tetiba nak makan murtabak.. hubby @fullfilth pun orderlah murtabak kat Subaidah USM ni.. mula2 je makan bersemangat.. tgh2 makan terstop... hubby yg dah siap makan masa tu terus sergah.. hahh! jgn nak stop2.. huhu... last2 dia gak kena perabihkan..

Semalam we all gi Hospital Seberang Jaya utk buat full scan.. Selalunya aku gi check-ups kat GH Penang, tapi sebab kat sana tak de pakar scan so they all suh aku gi scan kat Seberang Jaya. Actually kalau nak ikutkan hospital seberang jaya tu lagi dekat aku rasa cuma sebab kena cross jambatan pulau pinang tu yg mcm jauh jer.. Kami sampai dalam pukul 9.30pg.. appointment pukul 10.00pg.. Sampai2 cam biasa pertanyaannya.. ada GL? Aisehh dlm hatiku cakap.. tiap kali nak ke hospital kena ada GL..jenuh.. aku cakap ler xde.. Minah kat kaunter tu cakap.. xpe.. mungkin leh check thru web jer sbb staff USM.. mujur ler bila check.. ada..kan senang gitu...

Walaupun kononnya appoinment kol 10pg, tp seperti biasa.. tunggu punya tunggu pukul 1 lebih baru aku nyer turn.. hubby ku mmg dah tak senang duduk.. huhu.. tp itulah yg aku alami setiap kali ada check-ups.. mmg dah prepare dah.. at least setengah hari sure aku jadi penunggu hospital.. Bila masuk2 dlm bilik doktor (ada 15 patients rupanyer dan aku yg last.. huhu).. nurse tu suh hubby dok kat tepi pintu.. dan terus suh aku baring kat dlm tmpt scan yg ditutup dgn langsir.. dlm hatiku cakap.. ehh.. hubby xleh tengok ker? Pastu bila 2 org doktor datang.. baru ler nurse tu panggil hubby suh diri kat belakang doktor utk tgk.. yeehaaa... Doktor tu yg dok menyecan adalah doktor pakar dari Alor Setar.. yg satu lg tu doktor kat hospital tu je laa..

Pendekkan citer.. dapatlah hubbyku tengok baby dlm perut.. huhu..detail gak doktor tu tunjuk.. selalunya aku scan kat GH aku tgk sorang jer pasal aku gi sorang.. haaa.. yg ni dapat ler tengok agak jelas.. Pastu hubby tanya kat doktor.. boleh nampak jantina tak doktor? hehe... Doktor pun tunjuk.. kalau ikut kat sini.. (sambil doktor tu menunjukkan tempat **tuttttt**).. ciri2nya adalah... jeng jeng jeng... huhu... keh3.. ternampaklah sengihan hubbyku yg sgt lebar.. aku senyum jer.. tapi baby dah pesan.. tunggu kuar dulu baru leh announce.. :P Anyway, ada beberapa perkara lagi yg doktor buat.. pastu kitorg pun kuar..

Time kuar tu aku tanyalah hubby.. errr.. confident tak dgn apa yg doktor tu cakap.. dia cakap.. agak confident.. aku pun sama.. huhu.. Balik2 dari hospital terus gi lunch kat QB mall sbb dah lambat.. kedai biasa kitorg makan sure makanan dah habis.. dah abis makan.. ape lagi.. aku ajak hubby gi Jusco.. shopping.. huhu.. walaupun penat tp semangat.. :P

Balik2 rumah... masing2 keletihan terus zzz....



~mel
bnyknyer mende nak kena settle ni..

2 ulasan:

  1. Plagiat post org mlm td ni, cuma tambah bunga2 sikit je..

    http://www.faizalr.com/2010/05/kenyang-makan-pizza.html

    BalasPadam
  2. manade plagiat... guna toyol jer.. huhu

    BalasPadam