Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Rabu, 19 Mei 2010

Global Learn Conference..

Conference ni berlangsung dari 17-20 Mei 2010. Dah lama aku hantar artikel untuk di present di conference ni dan di accept oleh pihak conference, sampaikan aku terlupa bila masanya conference ni berlangsung. Mati2 aku ingat conference ni bulan 6. Bila kat USM sibuk2 pasal one of the speaker dtg utk bg seminar yg aku pun join.. barulah aku teringat nak check.. hehe.. tgk2 minggu ni.. How much aku kena bayar utk join conference ni..huhu tok sahlah cakap.. pejam mata jer.. entah dpt entah tidak aku claim bayarannya nanti.. hopefully dapatla.. Anyway.. aku dua paper aku dlm conference ni, so okla tu kan.. sebab ni international conference, bukan conference 'cokia' punya.. yg terlibat semua org power2 dari all over the world.

Actually masa nak pergi register hari Isnin ari tu.. aku mmg agak malas.. dlm keadaan aku sekarang ni mcm2 kemalasan yg melanda termasukla kemalasan nak drive.. Aku rasa skrg ni aku tak boleh nak concentrate nak drive.. Yang aku drive skrg ni pun sbb terpaksa iaitu time gi check-ups kat GH Penang, sebab nak harapkan hubby hntr aku tiap2 kali mmg tak logik coz aku kena pergi every two weeks dan sekali pergi mmg setengah hari abis kat GH jer.. so aku drive jugak sendiri walaupun kemalasan tu mmg tahap gaban laa.. Time Isnin nak register tu.. aku dok tangguh2 nak gi walaupun conference start at 9am.. Bila tgk schedule pg tu xde apa2 sgt so aku tunda konon nak gi ptg. Conference tu kat Park Royal Hotel, Batu Feringghi, lebih kurang sejam drive dari USM ni.. Bila borak2 dgn hubby, hubby cakap kerja dia kat ofis dlm keadaan ok, so may be dia boleh hntr aku ke sana.. arghhh..leganya bila dgr.. so, dlm pkl 12.30 aku dan hubby gerak ke sana.. Hubby temankan aku register conference then we all lunch kat park royal sama2.. then balik ke usm balik.

Bila tgk schedule, my presentation was supposed to be on Tuesday pkl 5.45-7pm. Aduhh lambatnyer waktu. And bila tgk schedule ada slot2 yg menarik pg semalam, tapi aku ada mesyuarat pemeriksa school pagi semalam.. so, tak boleh skip sbb aku kena present subject aku. Hati ni sememangnya teringin nak gi ke conference pg semalam coz mmg minat dgn topik2 slot pg tu. So awal2 aku jumpa boss aku cakap aku nak present subjek aku cepat2 coz aku nk ke conference. Boss aku tanya, u ada present paper ke? Aku cakap ade.. huhu.. After aku present subjek aku, boss bg kebenaran keluar.. aku terus gi ofis hubby.. masa tu dah pkl 10pg.. Dia cakap kalau nak gi Conference pergila tp nnt ptg balik sbb dia nak temankan aku utk presentation paper aku waktu ptg tu.. Fikir punya fikir.. rasa macam tak berbaloi pulak nak pergi balik ke Feringghi tu.. Badan aku pulak mcm tak berapa best.. so aku ckp hubby aku nak naik ofis aku jab & last bila naik ofis mmg rasa badan semacam.. Dah la tu.. preparation utk presentation pun aku tak siap lagi.. so last2 aku zzz jer kat ofis.. nak siapkan presentation pun xjadi sebab badan aku rasa semacam.

After lunch hubby dah bising coz presentation aku tak siap lagi.. hehe.. dia lak yg risau.. :P. So aku pun pulun buat.. dah ler power point tak buat lagi, ape menda pun aku tak buat.. rasa tah ape2 jer.. Tapi at least aku rasa ok sbb hubby nak temankan aku. Walaupun dia tak tau ape yg aku nak present tp at least bila dia ada aku rasa semangatla sikit. Dalam 4.30ptg kami gerak dr USM. Sampai kat Feringghi agak awal gak sbb jalan clear, langsung xjem.. b4 5.30ptg kami dah ada kat bilik presentation. Actually presentation aku lebih kepada research show case.. Mmg aku tak prepare apa2, just harap apa2 yg ada dlm kepala aku jer.. Kebetulan tmpt show case aku tu berhadapan dgn google punya show case.. apa lagi, awal2 kami dah mintak keychain google dari situ.. huhu.. end-up kami amik 5 ketul.. huhu..




Bila org ramai dtg, aku dah gabra.. tapi alhamdulillah dgn tak sangka2 ramai yg dtg tgk show case aku.. pada mulanya aku cam tak confident ada org interested pun.. Bila ramai yg dtg.. mmg tak henti2 aku bercakap.. masa mmg cepat betul berlalu.. Dan ada yg mintak aku join jadi advisor derang dsbgnya.. mmg rasa best. Aku yg mula2 nya tak berapa ada semangat tu jadi bersemangat pulak. Aku tengok hubby pun macam enjoy himself.. hehe.. :P Dan hubby pun sempat bertanya kat mamat google tu ttg google apps dllg.. Dan yg paling best bila ada sorang mat salleh ni dtg, dia siap rekomen cakap kawan dia ada wat research hampir sama dgn apa yg aku buat.. dia siap bg email dan cakap dia suka idea aku dllg.. lepas tu dia kuarkan bisness kad dia.. bg kat aku.. bila aku tengok.. ehh.. mcm aku cam nama dia ni... waaa.. he is one of the famous author and researcher in my area... dan aku bnyak baca buku2 & research dia.. patutlah nama dia sgt familiar.. Aku mcm org bodoh tanya kat dia.. "You are Curtis J. Bonk?".. Dia cakap dgn tersengih "Yes, for today.. haha". Aku masa tu rasa sgt teruja.. sbb dapat berjumpa dgn one of the person yg aku tak sangka boleh berjumpa.. dan paling best bila dia cakap dia amat impress dgn kerja aku dan cakap aku should publish aku punya work internationally sbb ianya bagus. Wahh.. aku betul2 rasa best giler..

So, presentation aku semalam berakhir dgn jayanya.. Actually aku rasa aku should say a billlion and zillion thanks to my dearest hubby. Kalau tak kerana dia dan support dia, aku rasa cam aku malas jer nak teruskan presentation tu. Frankly speaking dlm keadaan aku skrg ni semua aku jd malas.. tak taula kenapa.. tapi sebab hubby bnyk encourage aku dan sanggup bersusah payah temankan aku walaupun kerja dia di ofis pun mmg berlambak.. so kerana dia sanggup temankanaku.. aku terpaksalah rajinkan diri.. dan resultnya membuatkan aku sgt happy.

Conclusionnya, mmg kdg2 tu kita boleh berjaya dlm apa yg kita buat, bagi aku mmg aku rasa tak ada masalah utk aku teruskan minat dan kerjaya aku.. mmg aku suka.. mmg inilah kerja yg aku rasa paling sesuai utk aku.. tapi kdg2 tu kita juga perlukan support.. tanpa support kadang2 tu buat semangat hilang.. dan semangat yg diberikan oleh org tersayang mmg membuatkan seseorang itu rasa bertenaga walau dlm apa jua keadaan sekalipun...

hihi.. again.. thanks dearest hubby.. :)


#gl10
me dkt signboard conference

#gl10
Beg conference.. dpt botol air sebotol..

#gl10
Aku tgh syok bercerita dgn minah yg sgt interested dgn kerja aku..

#gl10
Sengih skit.. walaupun kepenatan

#gl10
Hubby @fullfilth dgn kawan barunya mat google @iamdom.. Zaman dulu2 aku panggil hubbyku mat google.. skrg dia dah jumpa kembar dia kot.. tapi kembar yg tinggi cam galah.. huhu..

~mel


2 ulasan: