Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 9 Mei 2010

Roti tuna bakar..

Roti tuna bakar

Sebenarnya aku nak story mory tentang aktiviti hari ni... pagi2 kami bertolak dari Sedim Eco Resort, Baling Kedah setelah menghadiri hari keluarga school aku & hubby.. Hari keluarga tu bagi aku tak best.. huhu.. agak boring dan dikuasai oleh kroni2 yg telah mengenali antara satu sama lain.. Bagi kami org2 baru ni rasa cam stranger jer kat sana.. So.. after semalaman di sana, pagi2 kami pun checkout.. walaupun ada bfast disediakan tp hubby cakap xyah lah bfast.. kita bfast kat luar je la.. Keluar2 dari resort kami ternampak sebuah kedai makan melayu.. kami order roti canai kosong dua.. aku rasa best sgt sebab mmg lama dah tingin nak makan roti canai melayu.. rotinyer lembut jer.. dan kuah dal campur sambal.. Kalau kat penang ni, makan roti canai kuah kari campur dal je la.. aku dah rasa muak dah..

Kami bfast tu dalam pukul 10++. Otw masa tgh drive tetiba hubby ajak singgah carrefour.. nak beli pasu katanya.. Aku on jer.. tapi sebab masa tgh jalan kat carrefour tu perut aku rasa penuh dgn roti canai, so semangat nak berjalan @ shopping tu kureng la sikit.. selalunya kalau jalan dgn perut lapar barula laju jer shopping.. huhu.. So endup xde ape pun kat carrefour kecuali cheese cake, sebatang jumbo sausage + pasu hubby. Bila sampai rumah dh tghari.. rehat2.. makan cheese cake + sausage.. kitorg pun tertido keletihan (walaupun masa family day xde wat apa2 yg berat kecuali mandi manda di Sg. Sedim jer.. huhu).

Bila terjaga dari afternoon nap tu.. aku rasa lapar sgt.. aku tanya hubby lapar tak? Nak aku masak tak? Aku mmg tgh lapar.. Pertanyaan hubby tetiba buat aku terharu (ewah!!).. Dia tanya.. larat ke nak masak? Err.. (dalam hati aku sbnrnyer mmg rasa nak masak!! huhu). Hubby cakap lagi.. xde mende simple2 nak masak? Aku cakap.. nugget ada.. boleh?? Dia cakap ok.. Tapi aku plak rasa xselera nak makan nugget.. then aku cakap dia makan roti bakar buh tuna mayonaisse ok tak? Dia cakap..orait! Aku pun cakap.. ok tunggu 2 minit.. aku sambung rehat jab (yg end-up jadi 10 minit.. huhu).. Actually kebetulan ada sebuku roti dan satu tin tuna mayonaise Ayam brand yg aku beli utk bawak bekal gi family day tapi tak dimakan.. biasalah kan.. dlm keadaan cam ni aku mmg bawak bekal macam2 takut makanan yg disediakan tak cukup utk penuhkan perut aku.. huhu..

After that.. aku bangun and wat roti bakar sebanyak 4 set (8 keping) dah makan mmg rasa kenyang sungguh.. hubby pun makan dgn seleranya.. (errr.. dia pun lapar lah kot??) huhu.. Anyway.. thanks yer my dear hubby sbb sangat considerate.. makan roti bakar di petang hari pun xpe.. TQ.. Muahhhhsss.. :P



~mel
mlm ni masak tomyam campur + telur puyuh masak sambal + sambal mangga.. seleranya makan cuma sbb tekak sakit..so slow sikit..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan