Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 30 Mei 2010

Long Weekend..


Long Weekend.., originally uploaded by melati.a.

Paling kelakar bila aku & hubby xtau bahawasanya weekend ni adalah
long weekend. Kami sama2 xtau hari jumaat tu cuti hari Wesak.. Kalau
tau sure dah plan ke mana2 dah.. Oleh sebab itu weekend ni we all xde
plan ape2..

Pagi2 Jumaat aku ajak hubby gi Giant jer.. Baru je nk bfast kt
Restoran Pelita Nasi Kandar tu, ada student call ckp nk pinjam kunci
bilik coz roommate dia terbawak kunci bilik blk kampung.. Aisehh spoil
betul.. Walaupun aku rasa bkn aku on duty hari Jumaat tu tp aku ckp kt
budak tu.. Tunggu je la aku blj dlm sejam dua lg..

Abis mkn, masuk Giant.. Beli brg nk msk beriani.. Tgh dok cari kacang
dal tetiba terkejut aku kena sergah dak sekor tikus besar dr bawah rak
display giant tu.. Time tu hubby kt tmpt air tgh cari air kot.. Aku ni
dah ler phobia tikus.. Cepat2 aku cari hubby & gtau tragedi tu..
huhu.. Time aku tgh dok cari sayur.. Tetiba hubby ckp.. Eeeiii
betulla.. Dia nmpk gak tikus berlari2 kt tmpt beras berdekatan.. Ade
ke patut gitu.. Xde pest control ke kat Giant Bayan Baru ni?? After
that we all balik.. Sggh ofis amik kunci budak tu.. Btw budak tu kena
cass RM12 sehari utk pinjam kunci tu.. Fuhhh...

Hari Sabtu pagi2 hubby tah mimpi ape tah tetiba ajak naik feri tp xtau
nk gimana.. Aku sbnr plan nk gi K4 survey brg baby.. So aku ckp.. Kita
nk feri gi K4 lah.. huhu.. Pastu dah naik feri tu tah ke mana tah
hubby drive.. Tgk2 smpi ke jln nk ke BM... Lalu kt Bndr Perda. Ternmpk
lak Jusco AEON. Hubby tnya nk singgah? Aku sett aje.. huhu.. So
brjlnla pulak kt situ.. Tgk2 brg2 baby & mkn.. Ok gak Jusco tu, jauh
lebih besar dr Jusco QBMall.. Ada sale lak tu.. So adala shopping
skit2 utk preparation kehadiran org baru.. Balik ke umah xnaik feri
dah.. Ikut jambatan jer dekat.. Huhu

Hari ni xkemana2 dah.. Lepak kt umah, vakum satu rumah, kemas2 skit..
Tak taula kot2 ptg nk kuar.. err kena tnya boss dulu.. Walaupun td dia
ckp hari2 kuar gi jln.. Mcm xnk ke mana2 je hari ni..

Cuaca skrg ni pun mendung smcm, cam nk ujan jer.. Sekali sekala
kedgran guruh sayup2 berbunyi.. err.. Tidur best ni kan.. :P

~mel
Mata sudah separa tertutup..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan