Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Sabtu, 22 Mei 2010

Shrek...

Shrek

Bangun pagi ni hubby awal2 dah ajak gi tgk movie.. Shrek.. huhu.. saja2 xde kerja di hari Sabtu.. Actually pada mulanya aku sepatutnya kerja weekend ni utk interview calon2 ijazah sarjana muda pendidikan, tp last minit tak jadi.. Mmg masa staff semua diminta utk isi kat mana & bila nk jd interviewer tu aku tak isi sbb aku rasa tak larat nk duk sehari suntuk menemuduga dlm keadaan skrg ni.. tp tah camne nama aku naik gak... Tp last2 muj ur dpt exemption sbb ketua pusat temuduga sian kat aku.. huhu..

Anyway.. sebelum gi tu hubby ckp wat la reservation dulu.. takut xde tiket.. mula2 nk reserve kt GSC Sunway Carnival kt Perai sbb sana best skit + ada 3D.. tp bila nk reserve xde seat dah.. so end-up aku reserve di Queensbay Mall kt sini jer...Dalam pkl 11 kitorg gerak utk ke QBMall.. dekat jer dgn rumah kitorg.. utk tayangan kol 12.10 tghari..

Sbnrnyer b4 this xpernah pun tgk citer Shrek ni.. tp bila tgk tu agak menghiburkan.. bila part yg last2 tu adela scene yg sedih gak.. huhu.. Lepas abis wayang.. kitorg turun bawah utk mkn.. sambil2 makan tu hubby cakap.. citer tu bagus.. utk budak2 cam hiburan.. tp utk org dewasa ada pengajarannya... Bila aku tanya dia, apa pengajaran dari citer tu.. dia jeling kat aku plak..huhu.. :P

Bagi aku lah kan.. pengajaran dari citer tu adalah ttg kehidupan kita.. Walaupun kdg2 kita tak puas hati dgn apa yg kita ada, rasa susah.. rasa xbest.. tapi mungkin itu yg paling baik utk kita.. Yang penting sebenarnya beryukur dgn apa yg kita ada.. bersyukur dgn apa yg dikurniakan pd kita walau bnyk kekurangan.. Bak kata pepatah org putih.. "don't think the grass outside the fence is greener"...

So.. apa2 pun.. bersyukurlah.. dan berbahagialah dgn kurniaan Allah pd kita...

~mel
syukur.. :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan