Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Jumaat, 7 November 2008

Kurus

Tengahari td setelah aku tertidur di meja ofis aku.. aku balik tidur kat rumah atas katil lagi best! So aku pun tinggalkan ofis.. sesampai aku di tangga tingkat bawah sekali (ofis aku tingkat 2).. aku terserempak dengan satu familiar face... eh.. kak adida. Kami sama2 belajar kat NZ dulu, and masa kat new zeland mmg rajin pergi rumah dia makan2 dan kalau aku buat makan2 kat umah aku pun dia rajin dtg. Ofis dia satu building dgn ofis aku, cuma dia lecturer kat management school. Actually dia balik ke malaysia tahun lepas tanpa habiskan PhD dia.. ada problem, dan aku tak berani tanya sama ada dia sambung ke idak kat sini.. i think the issue is very sensitif..

Bila aku nampak dia, aku pun tegur dia. Dia pandang aku dengan muka horror... Ya Allah, Is this you?? what happen to you?? I know you are here, but i don't expect u to be like this! Horror betul muka dia. Aku pun sengih je laa.. Dia ni memang kalau mengatakan sesuatu penuh expression dan mmg selalunyer ckp omputih 24jam. Dia tanya dengan matanya yg bulat.. You are so thin.. i did not recognize u mula2 td.. i thought student undergrad mana2 entah tegur i! Hihi.. aku terus gelak.. eh.. kak takkan ler nampak sy mcm student undergrad.. baru 22 thn tu.. jauh bebenor.. dia ckp.. hey.. betullah i cakap.. tapi tak pe.. baguskan org ingat u ni student.. Then dia ulang lagi.. kenapa kurus sgt.. this is not u.. pastu dia membebel2.. aku dengar jela.. tak tau camne nak respond... tpi bebelan dia mmg menakutkan aku jugak... apa nak buat.. aku pun tak tau camne nak berisi balik.. aku rasa aku makan ok jer sejak akhir2 ni... cuma may be demam 2-3 hari ni selera kurang + muka aku cam cengkung sikit...


Errr... betul ke aku kurus sgt ni.. ada cam hantu jerangkung tak?


Lama gak aku borak dgn dia... dekat setengah jam berdiri kat tangga bangunan ofis tu. Sampaikan ada lecturer dept. aku lalu.. tetiba cam pelik nampak aku borak dg kakak itu.. and tanya.. korang kenal ke? and kak adida jawab.. apa tak kenalnya.. sgt baik.. sgt kenal.. dan dia ni pandai masak tau.. dan dia pandai buat nasi dagang! hahaha.. yg tu aku nak gelak.. siap cakap tu.. dah berzaman aku tak buat nasi dagang.. dia still ingat.. lagipun husband dia org trengganu, so mmg selalu cari aku kalau ngidam nak makan nasi dagang time kat nz dulu laa...


Sekarang ni.. di bumi malaysia ni... aku pun tgh teringin nak makan nasi dagang.. nak suruh aku masak sendiri... errr.. sorilah.. kukus tak de kat umah.. (alasan)...



mel~
up n down

2 ulasan:

  1. aiseh...pls dear...put on some weight....

    BalasPadam
  2. problemnyer.. xtau cemana aa atun...

    BalasPadam